Wooncoach gezocht

  BEN JIJ DE WOONCOACH DIE WIJ ZOEKEN?

  - promotie -

   

  Soms loopt het leven anders dan je zou willen. Hoe fijn is het als er iemand een tijdje meedenkt en meeloopt. Iemand die met je meegaat omdat het op dit moment even spannend is, of omdat het alleen even niet gaat. Een wooncoach geeft oprechte aandacht aan bewoners. Hij/zij stimuleert om actie te ondernemen, helpt bij het invullen van formulieren, gaat mee naar instanties en signaleert of er nog meer vragen zijn. Ben jij de wooncoach die wij zoeken?

  Steuntje in de rug

  Als vrijwillige wooncoach bied je een jaar lang elke week een steuntje in de rug. Het is de bedoeling dat degene die je ondersteunt na een jaar weer zelfstandig verder kan. Het gaat hierbij om mensen met problemen op verschillende levensgebieden, bijvoorbeeld op het gebied van het ordenen van het huis, financiën en/of gezondheid.

  Voordat je als de wooncoach aan de slag gaat, krijg je een training aangeboden van 4 dagdelen. Je wordt gedurende het jaar begeleid door een ervaren beroepskracht. Ook is er iedere 6 weken een intervisie-bijeenkomst om ervaringen uit te wisselen. Het team bestaat momenteel uit 20 actieve wooncoaches.

  Nieuwsgierig?
  Ben je nieuwsgierig geworden? Kun je zelfstandig werken? Wil je graag ervaring opdoen binnen het sociaal domein? Meld je dan voor 10 april 2017 voor dit pittig maar leuk vrijwilligerswerk. Wil je van tevoren even sparren of het iets voor jou is? Mail naar wooncoach@divers.nlof belMonika Kowalewska, Welzijn Divers, telefoonnummer 073-6124488.

  Het project Wooncoach is een samenwerking tussen de Maatschappelijke Opvang, Juvans Maatschappelijk Werk, Welzijn Divers en de gemeente ’s-Hertogenbosch.

  Als vrijwilliger kun je gebruik maken van het overige aanbod van cursussen en faciliteiten binnen Divers. (info: www.divers.nl)