Wereldlichtjesdag 8

Op 11 december 2016 bent u weer van harte welkom om samen een kaarsje te komen aan steken.

- promotie -

 

In 2008 hoorde Lilian Arts van Wereldlichtjesdag en zoals ze zegt: ‘ik werd geraakt door de intentie. Doordat overal in de wereld om 19.00 uur kaarsen worden aangestoken ontstaat er door de tijdzones wereldwijd een lint van licht 24 uur lang, ter nagedachtenis aan alle kinderen die zijn overleden en in onze harten verder leven, ik vind dat zo’n hartverwarmende gedachte”.

Vanaf dat jaar organiseert ze met een aantal mensen jaarlijks op de tweede zondag in december een hartverwarmende bijeenkomst. Een mooie avond met veel, heel veel, kaarsen, troostende woorden en prachtige muziek. Lilian vertelt verder “Zo na Sinterklaas, voor de feestdagen en de jaarwisseling is het troostend dat je kunt stilstaan bij het verlies en het verdriet van je kind, ’n dierbaar kind, wat zo wordt gemist maar in je hart verder leeft. Dat horen we elk jaar ook van de gasten terug, even onderdompelen in de warmte van Wereldlichtjesdag, samen zijn met mensen die het verdriet erkennen en herkennen, het is zo waardevol!”

Juist in deze dagen vol met reclames van gelukkige, blije kinderen, gezellige familietradities en samen zijn met elkaar, is het verdriet nog meer voelbaar.

Een moeder die elk jaar komt zei eens; ’pas als ik bij Wereldlichtjesdag ben geweest, voel ik me weer opgeladen en getroost en daardoor kan ik met ons gezin de feestdagen weer vieren’.

Of het nu om een pasgeboren baby of jouw volwassen kind gaat. Of je nu vader, moeder, broer, zus, opa, oma, oom, tante, leerkracht of gewoon een betrokken vriend bent. En of je het kind pas heel kort of al tientallen jaren mist. Iedereen die zich betrokken voelt is welkom. Je bent welkom alleen of met de mensen, familie, die belangrijk voor je zijn. Het gemis is wat ons verbindt

Bij binnenkomst ontvang je een kaars die tijdens de ceremonie wordt aangestoken, je mag een foto of een ander aandenken meenemen om op de herdenkingstafeltafel te zetten. Er liggen linten waarop je de naam van het kind kunt opschrijven.

De ceremonie zal opgeluisterd worden met pianospel door Ton van der Pas en zang van Flore Wittenberg en Joost van Berkel.

Na de ceremonie is er gelegenheid om na te mijmeren en elkaar te ontmoeten bij de koffie.

Wanneer:       zondag 11 december 2016

Tijd:                  18.30 tot 20.00 uur. De deuren gaan vanaf 18.00 uur open.

Adres:              Ontmoetingsruimte, Laurentius kerk, ingang bij de toren. Oude Baan 1, 5242 HT Rosmalen.

Contactadres: Lilian Arts – ArtsLommelen Uitvaartverzorging E mail: info@artslommelen.nl – Telefonisch: 073 – 689 3597 of www.wereldlichtjesdag.nl – www.artslommelen.nl