Wellness en afslanken bij Mediterina

-door Marja van Kampen Molenaar [Stempelredactie]

Stempel gaat op bezoek bij gewichts- en wellnesscoach Marjolein het Lam aan de Sekretaris Wagenaarstraat 24. Haar professie is letterlijk:  mensen aansturen op hun welbevinden. Wij krijgen bij binnenkomst al snel het gevoel dat zij dit met veel plezier, kennis en persoonlijke aandacht kan overbrengen.

- promotie -

Romeinse Godin Mediterina

Acht jaar geleden is zij als gediplomeerd wellnesscoach en gewichtsconsulent, aangesloten bij BGN, gestart. De opleidingen waren en zijn intensief, want Marjolein volgt regelmatig nascholingscursussen. Ook medische basiskennis is daar een belangrijk onderdeel bij. Bijna, maar niet alles draait immers om de geest. De naam van haar praktijk is “Mediterina”, een Romeinse godin van de wijn en . . .  genezing. Stempel gaat bij “wijn” even rechtop zitten en de slotsom is dat het vast een prettige vorm van genezen betreft! Marjolein verklapt ons dat ze bouwen aan een nieuwe website met een aangepaste naam.

Harmonieus leven

Praten met Marjolein gaat heel soepel en met haar sympathieke communicatieve vaardigheden stuurt ze het gesprek fijntjes een bepaalde kant op. De focus van haar praktijk ligt op afslanken, stressreductie en welbevinden. Voel je je immers senang, dan is je leven in balans en heb je geen vreetbuien. Oké, dit is wel heel erg populair samengevat, maar als wij gaan schrijven over een holistische aanpak en oefeningen in neuro linguïstisch programmeren wordt het wel heel erg zwaar. Het komt erop neer dat de aanpak van Marjolein persoonlijk op een cliënt is geënt.

Goed gevoed geeft goed gevoel

Als je wilt afslanken, dan is het eerste halfuur gesprek vrijblijvend en klikt dat, dan geeft ze een boekje mee om dagelijks te noteren wat er gegeten en gedronken wordt en wel in het oude patroon!  Na een afgesproken tijd telt ze o.a. de kilocalorieën uit vetten, eiwitten, en koolhydraten op, maakt een plan en “het andere leven” start. Als de levensstijl niet verandert, verandert er namelijk niets.

Health & Beauty massages

De handen van Marjolein zien er stevig, maar ook zacht uit en ze beweert dat ze je de tijd doet vergeten bij massages. Het is een favoriet onderdeel van haar beroep. Er zijn diverse soorten massages: anti-aging , bindweefsel en/of afslanken of puur voor ontspanning. Ze is van veel wellnessmarkten thuis, dus verwijzen we naar haar website: www.mediterina.nl

Stempel vond het een prettige kennismaking .

Dit artikel is verschenen in de Stempel van oktober 2018. Fotografie Mediterina.