Welkom in Empel – borden

Het heeft enige jaren bloed, there zweet en tranen gekost maar ze zijn eindelijk terug: De WELKOM in Empel borden.

- promotie -

Ooit op initiatief van Drumfanfare Exempel aangeboden aan de gemeenschap, later door de gemeente “verwijdert” tijdens de uitbreidingen van ons mooie dorp. Dankzij inspanningen van de Bestuursraad Empel en Meerwijk staan ze weer waar ze horen, bij de twee hoofdtoegangswegen. De derde wordt immers later afgesloten i.v.m. de ombouw van de Zuid-Willemsvaart.

Zodoende kunnen we iedereen weer welkom heten in Empel.

 

Het nieuwe bord heeft tevens een extra functie gekregen voor Verenigingen, Stichtingen en Organisatoren van evenementen. Voor hen bestaat er de mogelijkheid om tegen een schappelijk bedrag hun activiteiten te communiceren.

Bij deze dan ook een oproep om Uw activiteiten tijdig aan te melden op het volgende e-mail adres: welkominempel@ziggo.nl.

De kostprijs is mede laag kunnen blijven dankzij de bijdrage van twee Empelse bedrijven en een donatie van de wijktafel in de vorm van BIG-geld, waarvoor onze  hartelijke dank. “Mede door de hechte samenwerking tussen LAMICO en RBEE vormgeving is er een representatief bord ontstaan, dit in tegenstelling tot het bord waarmee de gemeente ’s-Hertogenbosch ons in eerste probeerde af te schepen. Je ziet maar weer dat de aanhouder wint”, aldus Alexander van Bakel. Wanneer er geen activiteiten zijn zullen er educatieve of ludieke teksten op geplaatst worden op de borden, maar hopelijk zijn er voldoende initiatieven om de borden maximaal te gebruiken. Leuk detail is het wapen van Empel. Na goed speurwerk is er ontdekt dat dit het enige juiste wapen is. Vaak klopt de vorm van het schild, de lans en de tekst, alsook de helm niet in zijn geheel. Blijkbaar is met het digitaliseren creatief geknutseld door velen.  We hebben dan ook verschillende versies gezien.

Over het kleurgebruik van het wapen kunnen we een eeuwigheid discussiëren, hier weet niemand meer het fijne van………….… hier zijn we zelf maar creatief geweest!

 

Bestuursraad Empel en Meerwijk