Weg met de plastic soep! 8 april

Help mee aan een Schone Maas

Elk jaar blijft er na de hoogwaterperiode veel zwerfvuil achter op de oevers langs de Maas. Dit zorgt voor veel overlast voor de natuur en voor de mensen die van het landschap willen genieten. Zaterdag 8 april 2017 organiseert Natuurmonumenten samen met IVN ‘s-Hertogenbosch en gemeente ’s-Hertogenbosch de jaarlijkse opschoondag. Dit jaar wordt de Koornwaard opgeruimd.

Iedereen vanaf 8 jaar (onder begeleiding) kan van 9 tot 12 uur mee komen helpen. Aanmelden kan via www.natuurmonumenten.nl/schonemaas

- promotie -

Actie Schone Maas

Gelukkig zijn steeds meer mensen zich bewust van het afval en wordt al veel zwerfafval opgeruimd in de stad, langs de Maas en beken in ’s-Hertogenbosch. Toch blijft er helaas nog veel troep liggen. Natuurmonumenten vindt het belangrijk om de natuur in onze uiterwaarden schoon te houden, zodat planten en dieren er geen last van hebben. We voorkomen zo dat het plastic afdrijft naar zee en uiteindelijk terecht komt in de plastic soep. Nu is het nog zo dat 40% van het plastic in de oceanen uit rivieren komt!

Programma Schone Maas 8 april 2017

De actie Schone Maas vindt dit jaar plaats in de Koornwaard, startpunt is de Jachthaven Neptunus. Mensen die mee willen doen, moeten zich wel even aanmelden. Zo kan de organisatie zorgen voor voldoende materiaal, koffie of thee en lunch. Deelnemers wordt aangeraden stevige schoenen of laarzen aan te doen.

Praktische informatie

Datum:              Zaterdag 8 april 2017
Tijd:                   Van 9.00 – 12.00 uur (met lunch daarna)
Startpunt:         Jachthaven Neptunus, Gewande 1a, ’s-Hertogenbosch
Aanmelden:      www.natuurmonumenten.nl/schonemaas