Vrijwilliger Coudewater gezocht

  Bijzondere vrijetijdbesteding

  - promotie -

   

  Waarom niet bij werk of studie een gaatje vrijmaken om er iets bijzonders bij te nemen. Dat kan overdag, ‘s avonds of in het weekend. Om dan in enkele uurtjes buitengewone ervaringen op te doen en dat voor een beperkte periode. De bewoners van Coudewater verhuizen namelijk begin 2018. Het wordt geheid een leerzame periode die de grenzen zal verleggen, interessante verhalen opleveren en het leven verrijken.

  De bewoners op het landgoed worden prima verzorgd, aan veel leuke extra’s komt het personeel helaas niet toe. Vrijwilligers bieden hier uitkomst. De bewoners gaan namelijk graag naar het dorp om bijvoorbeeld iets lekkers te kopen of ergens koffie te drinken. Ze vinden het ook fijn om een wandeling te maken op het prachtige landgoed en na afloop ergens gezellig te praten in een van de koffiegelegenheden op het terrein. Een bordspelletje doen of het doornemen van de krant of tijdschrift is natuurlijk ook plezierig.

  Zoals gezegd: voor dit alles kan het personeel zich onmogelijk vrij maken. Daarom zoeken we enkele vrijwilligers van minimaal 18 jaar die een redelijke conditie hebben. Sommige bewoners zijn namelijk voor grotere afstanden, afhankelijk van een rolstoel. Alle bewoners van Coudewater hebben psychische beperkingen, door therapie en medicatie kunnen ze doorgaans prima functioneren.

  Al wordt uitgekeken naar het bezoek, vakanties en verplichtingen van een vrijwilliger, hebben echter áltijd voorrang.

  Het spreekt voor zich dat er een goede voorbereiding is en het personeel met raad en daad bijstaat. Het vrijwilligerswerk zal vast bevallen. Veel vrijwilligers bij ons hebben het tienjarig jubileum erop zitten… dat zegt genoeg over de sfeer en waardering.

  Wacht vooral niet met reageren.

  Aanmelden per e-mail: Vrijwilligers@ggzoostbrabant.nl

  p.s. Wij zijn verplicht om van personeel en vrijwilligers een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) te kunnen overleggen. Deze VOG wordt verstrekt door de gemeentesecretarie. De kosten hieraan verbonden, worden volledig vergoed door GGZ Oost Brabant.

  GGZ Oost Brabant biedt hulp aan mensen met psychische en psychiatrische problemen.

  Betrokken, betrouwbaar en ambitieus. Dát zijn de kernwaarden van GGZ Oost Brabant. Betrokken bij de mens, betrouwbaar als partner in behandeling en ambitieus in het voortdurend verbeteren van onze zorg.