Voor muziekles naar Música Leon in Empel

Van de redactie

Heb je altijd al willen leren om jezelf of een ander op gitaar of piano te begeleiden? Of lijkt het je handig als je kind zelf op de fiets naar zijn of haar muziekles kan? Dan kun je nu terecht op Boekweitveld 27a in Empel bij Música Leon. Onze verslaggever wilde er het fijne van weten en sprak met initiatiefnemer Leon Scherphof (26).

- promotie -

Studio

Sinds kort klinkt er muziek in de studio van Leon. Basisschoolleerlingen, middelbare scholieren en volwassenen krijgen er gitaar- of pianoles. Sommigen zingen er zelf bij, anderen dromen ervan om ooit in een band te spelen. Leon gaat uit van de muzieksmaak en specifieke wensen van zijn leerlingen. Leons roots liggen in Empel, maar tijdens de jaren dat hij aan de Rockacademie en aan het Conservatorium van Maastricht studeerde, woonde hij een tijdlang ook in Den Bosch, Tilburg en Limburg. Hoe kwam hij op het idee om een muziekschool in Empel te beginnen?


Muziek voor kinderen uit de buurt

“Muziek is al van jongs af aan mijn passie. Ik heb zelf van mijn vijfde tot mijn zestiende pianoles en basgitaarles gehad. Op de middelbare school zong ik in een bandje, leerde mezelf gitaar spelen en gaf ik muziekles aan vrienden en bekenden. Tijdens mijn stage op de Docent Muziek-opleiding gaf ik muziekles op de middelbare en basisschool. Toen merkte ik dat ik het jammer vond dat ik mijn leerlingen niet altijd de aandacht kon geven die ze verdienen. Al een aantal jaren organiseer ik op een Franse camping muziekavonden waar ik kinderen en volwassenen begeleid of help zichzelf te begeleiden op gitaar of piano. Ik vind dat erg inspirerend. Het kwartje viel toen ik in een gitaarwinkel in Frankrijk zag hoe de eigenaar een klein muziekschooltje in zijn winkel had opgezet waar kinderen uit de buurt muziekles hadden: dat wilde ik ook!”


Droom

Leon besloot zijn droom meteen te verwezenlijken en ging op zoek naar een plek waar hij les zou kunnen geven. Op een dag ontstond het plan om in de voormalige garage van zijn ouderlijk huis een woon- annex muziekstudio te bouwen.

Nog plaatsen vrij

Nu de muziekscholen weer open mogen kan Leon weer nieuwe leerlingen aannemen. Een reguliere les van 30 minuten kost €17,50. Ben je benieuwd geworden?
Speciaal voor de lezers van De Stempel is er een actie met een proefles voor 10 euro. Whatsapp Leon op 06 18948461 voor een afspraak. Er zijn momenteel nog vooral plekken op maandag en vrijdag.

[Dit artikel is ook verschenen in De Stempel van 9 juni 2021]