Virtual Reality brengt de Tempel van Empel tot leven

Update programma Romeinse Dag op 25 augustus

Met virtual reality terug in de tijd?

- promotie -

Op zondag 25 augustus waan je je terug in Romeinse tijden op de Romeinse dag in Empel. De gemeente ’s-Hertogenbosch tovert de Tempel van Empel met behulp van virtual reality  terug in het landschap. Met een VR bril op kunnen bezoekers, alsof ze zelf een romein zijn, door de Romeinse Tempel lopen die 2000 jaar geleden in Empel stond.

Ook zonder VR bril kunnen bezoekers een deel van de Tempel op  ware grootte terug zien in het landschap, deze is door vrijwilligers opgebouwd precies op de locatie waar de tempel in de Romeinse tijd gestaan heeft.

De beleving van Empel in Romeinse tijd wordt compleet gemaakt door Legionairs die hun kampement hebben opgezet naast de Tempel, gladiatoren houden shows, in een taverne kan je romeinse wijn proeven en natuurlijk hangt er een varken aan het spit. Museum Galder laat Romeinse vondsten zien uit de omgeving, kinderen kunnen deze dag brood bakken, schildjes schilderen en echte romeinse vondsten zoeken en training volgen bij de legionairs.  De Romeinse dag is op zondag 25 augustus van 12uur tot 5uur aan de Meerwijkweg (naast de A2) in Empel. De toegang is gratis.