Empel onderneemt: Van Marina Bloemen

door Marja van Kampen Molenaar [redactie Stempel].

Marina van Wiggen woont 10 jaar met haar man en hun 2 kleine kinderen aan Gaffel 2. Na 20 jaar leidinggevende functies waarin bloemen ook een rol speelden, besloot ze ál haar werkzame tijd volledig aan haar grote passie: bloemen te besteden. Nu speelt ze met kleuren, vormen, geuren en symboliek. Kortom Van Marina is geboren!

- promotie -

Geen gewone bloemenwinkel

De Stempel stapt haar atelier binnen en maakt kennis met een opgewekte jonge vrouw, die je snel voor zich inneemt. Je merkt dat ze makkelijk met mensen omgaat en zich goed in hen kan verplaatsen. Een slogan van haar is dan ook: ‘nieuwe mensen ontmoeten, verbinden en samenwerken’. Wij zien aan het plafond bloemen te drogen hangen, er staan her en der werkstukken, losse accessoires, maar weinig of geen verse bloemen. “Ik werk op bestelling, na overleg, maar kan het de volgende dag klaar hebben”, licht ze toe. Het is geen bloemenwinkel. Hier worden workshops gegeven, bloemstukken in een abonnement geleverd en er worden voor speciale gelegenheden bloemencreaties ontworpen.

Workshops vanaf 4 personen

We zitten aan een lange tafel, geschikt voor workshops tot 8 personen. “Zijn er meer gegadigden, dan zoeken we gewoon een andere stek”, vult ze aan. Om de 3 á 4 weken verzorgt ze workshops in een verzorgingstehuis in Culemborg, een kinderboerderij in Rosmalen en straks ook aan de Volksuniversiteit. “Waarom niet wekelijks?”, is onze vraag, maar dom-dom, want cursisten moeten immers de tijd krijgen om van hun werkstuk te genieten. Ook geeft ze regelmatig ‘les’ in basisschool De Caleidoscoop, samen met Simone van bloemenwinkel Greenstyling. “Onze kinderen zitten daar en de samenwerking is bijzonder prettig”, vertelt ze.

Trouwen en rouwen

Samen met Suzanne van “HaarBoutique Suus” – speciale haarcreaties – bedenkt ze bloemen voor in bruidskapsels en boeketten. Marina bezoekt altijd de bruid in haar eigen leefomgeving, zodat het persoonlijke aspect goed naar voren komt. Bij rouw evenzo. Tegenwoordig nemen genodigden dikwijls een vooraf uitgekozen bloem mee, die Marina dan – op verzoek – op een van tevoren gemaakt groenbedje op de kist na neerlegging “modelleert”. Mooi gebaar! Het is ons al snel duidelijk dat zij een vrouw is die zich inleeft in de mensen, die van haar creatieve diensten gebruik willen maken.

Een piepkleine greep

Het is maar een piepkleine greep van alle dingen die Marina onderneemt. Vorige maand stond ze nog op de 25e Landgoedfair Heerlijkheid Mariënwaerdt te Beesd en heeft daar fijne contacten kunnen leggen. Wie weet kan ze ook nog een keer meedoen aan de Empelse Atelierroute. Kijk ondertussen op www.vanmarina.nl, Facebook, Insta óf loop binnen bij Gaffel 2.

Het volledige interview is te lezen in de Stempel van 18 september 2019.