Vakantietijd…

Door José Verhallen

Vorig jaar schreef José in De Stempel over de zomer in coronatijd. Nu is het alweer zomer en hoe staan we er nu voor? De Stempel was benieuwd naar het vakantiegevoel van José in 2021 [red.].

- promotie -

Versoepeling

Jippie! De coronamaatregelen zijn versoepeld. We mogen weer meer! VAKANTIE! Toch, bij deze gedachten, vraag ik me af: hoe zal het na de vakantie zijn? Ik hink op twee gedachten. Zo zijn vele mensen ingeënt, maar niet iedereen. En er is alweer een nieuwe variant, toch? Wat zal er nog meer volgen? Ga ik naar een land dat geel kleurt, oranje of rood? Gedoe met apps en regels, of blijf ik thuis? Ondertussen zijn er nog steeds zorgen over de gezondheidszorg en zelfs het politieke landschap wankelt…

Voor elkaar

Komen we, met alle versoepelingen, dit jaar ook echt dichter bij elkaar? Zoals vorig jaar boodschappen doen voor elkaar enz.? Komt de vrijheid en het onbezorgd zijn terug?We leven gelukkig in een vrij land, maar in dat vrije land hebben we elkaar wel nodig en moeten we op elkaar kunnen rekenen.

Regenboog

Ik pak de Bijbel er maar eens bij en daarin staat: “Ik zet mijn boog in de wolken. Dat is het teken van mijn belofte aan jullie en aan alles wat op aarde leeft” (uit: Bijbel in gewone taal). “Ja”, hoor ik u al denken, “de Bijbel, wat moet ik daar nou mee?” Welnu, of je nou moslim bent, jood, christen of van het er-is-iets: het komt allemaal op hetzelfde neer: als we allemaal voor het goede kiezen, zuiver werken, eerlijk zijn en respect hebben voor elkaar op het werk, thuis en ook in vakantietijd, dan komt het wel goed met ons en maakt het niet uit bij welke kleur van de regenboog je je thuis voelt.

Wist je dat, wanneer je de kleuren van de regenboog heel snel beweegt, de kleuren veranderen in wit, het teken van de zuiverheid? En dat betekent vrij zijn, met elkaar, voor ieder van ons, elke dag.

Wat er ook komt, voor iedereen een goede tijd gewenst!

[Dit artikel is ook verschenen in De Stempel van 21 juli 2021]