Theatergroep IMPLA brengt “De Richel”

Door Jo van Beek, productieleider, [reserveer je kaarten op www.impla.nl ]

Op 25, 26 en 27 november zal het sociaal cultureel gemeenschapshuis D’n As in Empel weer worden omgetoverd in een echt theater. Een theater met een echt toneel, een foyer, een zaal met gemakkelijke stoelen en een garderobe. En niet te vergeten een goed geoutilleerde bar voor een drankje in de pauze of een meet and greet met de spelers na afloop. De spelers die met heel veel passie wekelijks hebben gerepeteerd en een sfeervol decor hebben gebouwd om u weer een onvergetelijke avond te bezorgen.

- promotie -

Het stuk dat wij voor u gaan spelen heet “DE RICHEL” en is geschreven door Ton Davids.

“Pension De Richel” is een opvanghuis voor dak- en thuislozen. Leiding en verzorging zijn in handen van Toos en Pien.  De vier bewoners hebben allemaal hun eigenaardigheden.

Eduard is een aan lager wal geraakte toneelspeler en heeft nogal wat problemen met alcohol (gehad?). Wanda is een hoertje op haar retour, dat nog wat probeert bij te verdienen, maar daar niet al te best in slaagt. Jotie is een junk, die probeert de daklozenkrant aan de man te brengen, maar eigenlijk zou zij dichter of schrijver willen zijn. Tenslotte hebben we Rika: zij is de klassieke zwerfster compleet met winkelwagentje.

Het voortbestaan van het pension wordt bedreigd door mevrouw Meerman. Zij heeft het bestemmingsplan van de gemeente gevonden en hierin staat duidelijk dat het pand alleen gebruikt mag worden als woonhuis of kantoorpand. Ondertussen zoekt ook Bennie Wassman, een onverbeterlijke alcoholist en vroegere bewoner van De Richel, opnieuw in het huis een onderkomen. 

Het stuk staat onder de bezielende leiding van Petra Kagchelland, die al heel veel mooi regiewerk op haar naam heeft staan. Wacht niet te lang met reserveren (via www.impla.nl) want er is veel belangstelling.

[Deze bijdrage is verschenen in de Stempel van 2 november 2022]