’t Slotgat 2022: Trekken we alles uit de kast?

Door Marcel Mol

Dat is voor ons de grote vraag! Als we dit schrijven duurt het nog 42 dagen eer de kinderoptocht door de straten zou moeten trekken. Zojuist is bekend geworden dat we in ieder geval tot eind januari geen bezoek aan de horeca kunnen brengen. Verschillende Carnavalsclubs hebben de optocht al uitgesteld of afgeblazen. Er gaan zelfs stemmen op om het Carnavalsfeest naar de zomer te verplaatsen. Toch willen we optimistisch blijven en vooral focussen op wat in februari wél kan!

De wens om carnaval te vieren in februari is groot. Vorig jaar vonden we het toch wel stilletjes in ’t Slotgat met die dagen. Enerzijds blij dat blauwbekken (er lag sneeuw en ijs) ons bespaard bleef. Anderzijds droevig dat we niet met elkaar in D’n As het glas konden heffen. Zeker toen we heel even de daarbij passende muziek over het ijs hoorden schallen. Nee, als het aan ons ligt, trekken we alles uit de kast en gaan we het volle bak vieren. Alle sores over lockdown, mondkapjes, vaccins, quarantaines en zelftesten even vergeten.

- promotie -
Prins Lars d’n Urste en Adjudante Fleur

Onze Prinsengroep

Er staat wederom een complete Prinsengroep met 15 kinderen in de startblokken om er met de Slotschatjes een fantastisch feest van te maken. Uiteraard met Prins Lars d’n Urste voorop. Een Prins die carnaval van kleins af aan al viert. Met een Adjudant die bijna net zo hard straalt als de Prins en die in haar buut, in haar glazen bol, al zag dat carnaval doorgaat: Fleur, we vertrouwen volledig op jou! Slotkwekker Jim die nog steeds op die geel-blauwe wolk leeft sinds hij zijn ‘droomrol’ kreeg toevertrouwd en Geisepieter Dean, die nu al klaarstaat om overal een oogje in het zeil te houden én die uiteraard de pop in de fik mag zetten. Dan zijn er nog de 11 kinderen in het Gevollug die er enorm veel zin in hebben om er samen met de Slotschatjes een knalfeest van te maken. Meer dan genoeg reden voor ons om ons uiterste best te doen er een mooi feestje van te maken. Kijk ook uit naar De Slotkwekker die, als het goed is, nu of binnenkort, in de huizen van ’t Slotgat ligt te pronken.

Slotbuiters onder mekaore
We doen het natuurlijk niet alleen voor de kinderen. Carnaval is een feest van jong en oud, van verbroedering, van Slotbuiters onder mekaore. Voor elkaar en met elkaar. Driekoningen, carnaval, de Empelse Wandel3Daagse en de rommelmarkt, allemaal mooie activiteiten die wij als Stichting Carnaval de laatste twee jaar hebben moeten schrappen. Denk ook eens aan al die andere clubjes en verenigingen die hun activiteiten in het water zagen vallen, zoals de Empelse Doe Dagen. Het is toch jammer dat dit allemaal bijna twee jaar niet mogelijk is.

Samen proosten
Laten we hopen dat er eind januari, als deze Stempel is uitgekomen, definitief een eind gaat komen aan alle beperkingen. Dat we elkaar weer kunnen ontmoeten, samen lachen en bijpraten. Gewoon Slotbuiter zijn zoals we dat gewend zijn. Dat we samen mogen proosten op de mooie dagen die voor ons liggen. Samen kunnen zingen “Ik heb een plekske in m’n hartje”. Samen zwaaien naar onze Prins. Samen genieten van de mensen om ons heen. Samen, gewoon samen!

Het mag duidelijk zijn dat we genoeg redenen hebben om alles uit de kast te trekken en er een geweldig carnaval van te maken! Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Volg ons dan op Facebook: https://www.facebook.com/tslotgat . Tot 25 februari!

[Deze bijdrage is verschenen in De Stempel van 2 februari 2022]