’t Slotgat 2021

Door Marcel Mol; verschenen in De Stempel van 3 februari 2021

Hoe zou het geweest zijn…?

- promotie -

Normaliter zouden we nu drukdoende zijn om de laatste voorbereidingen te treffen: zijn de vergunningen rond? Is de kleding voor de Prins(es) gereed? Zijn de Slotschatjes klaar voor hun optredens? Wie doen er mee aan d’n Optocht? Is er genoeg confetti? En nog 100 dingen meer….. En nu, nu is er niets. Of toch….?

’t Slotgat kleurt geel en blauw

Uiteraard moet het dorp wel versierd worden. Want al vieren we geen carnaval, het is WEL carnaval. Dus is het dorp geel en blauw aangekleed, staan de borden ‘Welkom in ’t Slotgat’ op hun plek en staat ons logo mooi te pronken op de Brink. Hiermee hopen we alvast een beetje het carnavalsgevoel op te roepen bij iedereen. En daar kan iedereen zijn of haar steentje aan bijdragen! Want als we tijdens de kerstdagen lampjes buiten kunnen ophangen of ons huis aankleden met een kerstkrans, dan kunnen we vast ook laten zien dat we heel graag carnaval zouden vieren. Hang die vlag buiten, hang serpentines voor het raam, knoop gele en blauwe linten in de boom, zet je eigen GeisePieter in de tuin en laat zien hoe erg je het mist. Zet de luidsprekers in het raamkozijn en laat de buren horen hoe graag je samen aan het feesten was geweest. We mogen dan wel niet met zijn allen bij elkaar in D’n As zijn, we kunnen wel laten merken hoe graag we dat hadden gewild.

Prinsengroep

We willen ook graag alle kinderen die nu in groep 8 zitten én die heel graag aan de Prinsengroep hadden deelgenomen een hart onder de riem steken. Misschien had je je erop verheugd om Prins of Adjudant te worden, om met zijn allen op de Prinsenwagen te staan, om volop te springen en te dansen. Ook wij vinden het erg dat we dit voor jullie niet kunnen organiseren. Heel erg jammer, maar het is helaas niet anders. Voor de kinderen die nu in groep 6 of 7 zitten: jullie kunnen je uiteraard na de zomer aanmelden voor de Prinsengroep van 2022!

Slotschatjes
Ook voor de Slotschatjes uiteraard een teleurstellend jaar. Geprobeerd zoveel mogelijk te trainen tijdens de eerste lockdown en na de zomervakantie vol frisse moed aan de slag om vervolgens te horen te krijgen dat de trainingen toch niet doorgaan en er uiteindelijk toch geen carnaval komt. Heel erg jammer. Maar voor jullie geldt: zodra het weer kan en mag, pakken we de trainingen op voor 2022, zodat jullie daar kunnen schitteren op het podium!

Blijf gezond

Wij wensen iedereen heel mooie, maar rustige carnavalsdagen. Vier het alleen of met z’n twee. Zoek elkaar niet op, hoe graag jullie of wij dat ook zouden willen. Blijf thuis, hou vol en blijf gezond!