Studio D: Zo moeder zo dochter

Door Marja van Kampen – Molenaar

Wandelend door de Doornkampsteeg werpt De Stempel een blik op nummer 17 van kapsalon Ingrid en denkt: ”Is dát wel Ingrid, die bezig is met een klant”?  Twijfel is niets voor ons, dus ietwat vrijpostig stappen we de salon in om verrast te worden door dochter Demi.

- promotie -

De 22-jarige Demi Hermsen, charmant, vriendelijk en bescheiden, echt een look-a-like van haar moeder, wil ons graag vertellen hoe het in elkaar zit. Sinds 20 oktober dit jaar staat ze officieel bij de Kamer van Koophandel ingeschreven als zelfstandig kapster. Voorlopig kapt Demi op maandag, dinsdagmorgen en –avond, woensdag en donderdagavond. Er komt buiten een bord waarop wij kunnen zien wie aanwezig is! Op de website van bystudiod.nl zien wij de meest kunstzinnige nagels, want Demi runt ook nog een nagelstudio.

Hoe is het allemaal zo gelopen

“Eigenlijk een beetje met de paplepel ingegoten”, lacht Demi. “Altijd al kapster willen worden, van kleins af!”. Na de MAVO heeft ze in Eindhoven op het Summa College een niveau 4-kappersopleiding gevolgd. “Tijdens mijn stagetijd bij kapsalon Gis Hairstyling in Schijndel heb ik heel veel geleerd en ben daar daarna nog een jaar in dienst gebleven. In die tijd werd ik me wel meer en meer bewust van mijn kinderdroom: dat ik zelfstandig wil werken”.  In juni nam ze afscheid en ging haar plannen zakelijk verwezenlijken.

Altijd bij de tijd blijven

Demi is iemand, die ‘bij’ wil blijven. Nu gaat ze wekelijks naar de Haircademy in Weesp, een opleiding voor hairprofessionals.  Dit is om een nog hoger niveau te bereiken en nieuwe trends en betere technieken aan te leren. “Doet mama Ingrid ook indirect mee?”, vraagt De Stempel met een knipoog. “Reken maar! Mijn moeder is sowieso nieuwsgierig naar nieuwe dingen en probeert altijd op de hoogte blijven. Zij kapt hier al sinds 1994 met veel plezier en heeft haar eigen klantenkring.  Zelf richt ik me meer op een jong publiek, hoewel dat niet wil zeggen dat ik geen 50-plussers kap hoor!”, vult ze snel aan. Favoriet voor haar is werken met lang haar én kleuren. Daar kan ze haar creativiteit helemaal in kwijt. Haar volgende opleiding wordt bruidskappen.

Geen rechttoe rechtaan vak

Demi werkt met Finnley’s, een mooi product, waarvan er voor elk haartype een is en ook met een goede prijs-kwaliteit verhouding. Op dit moment werken ze met mondkapjes en hangen er perspex doorzichtige schermen, voor ieders veiligheid in deze bizarre tijd. Kappen is een kunstzinnig vak, beseft De Stempel en bepaald niet rechttoe rechtaan. Wij wensen Demi net zoveel succes toe als haar moeder Ingrid, die hier al meer dan 25 jaar werkt. Het zit in je genen, Demi! Voor meer informatie kijk op www.bystudiod.nl of telefonisch 06 5328 9638.