Stem op Streetcats voor een Appeltje van Oranje

Streetcats is genomineerd voor een Appeltje van Oranje

Het Appeltje van Oranje is de prijs van het Oranjefonds voor succesvolle sociale initiatieven die mensen betrekken bij onze samenleving. Streetcats met initiatiefneemster Margriet Windt uit Empel is genomineerd voor deze eervolle prijs. Stem jij ook en help je Streetcats winnen?

- promotie -

Wat is Streetcats?

Jonge meiden in de leeftijd van 11 tot 16 jaar die zich graag willen ontwikkelen, krijgen bij Streetcats de kans om zichzelf te leren kennen. Het wijkproject biedt creatieve workshops waardoor ze hun talenten ontdekken, zelfvertrouwen ontwikkelen, vriendschappen sluiten en zelfbewust en positief in het leven staan.

De deelnemers volgen 22 autobiografische, interactieve en creatieve workshops waarin zij zelf centraal staan. Ze leren waardig nadenken over zichzelf, over elkaar en hun eigen sociale omgeving.

Om de meiden te helpen zetten 36 vrijwilligers uit het bedrijfsleven belangeloos hun expertise in. Maar de zestig topcats geven het initiatief van Stichting De Zebra helemaal een bijzonder tintje. Dit zijn meiden die hebben meegedaan. Ze willen heel graag als vrijwilliger meedraaien om zo hun ervaringen over te dragen aan de nieuwe streetcats.

Stemmen kan t/m 16 januari via de website: Appeltjes van Oranje Streetcats

Het Appeltje van Oranje bestaat uit een prijs van € 15.000,= en een bronzen beeldje gemaakt door Prinses Beatrix. De prestigieuze prijs wordt elk jaar in mei uitgereikt door de beschermvrouwe van het Oranje Fonds, Koningin Máxima. In lustrumjaren reikt Koning Willem-Alexander de prijs uit.