Lezing Stichting Tempel van Empel afgelast

Ingezonden door Arjan Senden

Update bericht dd 14 november 2021: De organisatie meldt dat de geplande lezing helaas vanwege de ingestelde coronarestricties niet kan doorgaan. Na de winter wordt opnieuw gekeken of deze lezing alsnog georganiseerd kan worden.

- promotie -

Op 25 november organiseert de Stichting Tempel van Empel een lezing in De Lachende Vis:

Het epidemie-spook: over verleden en heden van besmettelijke ziekten

Spreker is Dr. Mieneke te Hennepe, conservator medische collecties Rijksmuseum Boerhaave en docent medische geschiedenis aan het Leids Universitair Medisch Centrum.

In haar lezing zal Dr. Mieneke te Hennepe ingaan op epidemieën van vroeger en nu. Op welke manieren zijn epidemieën verbeeld en welke impact hadden besmettelijke ziekten op de samenleving? Aan de hand van voorbeelden uit de tentoonstelling Besmet! laat Te Hennepe zien hoe herkenbaar verhalen uit het verleden zijn geworden en wat dit zegt over het belang van de medische geschiedenis.

Kinderen met mondmaskers, 1918. Collectie Rijksmuseum Boerhaave.

De heer Arjan Senden, Stichting Tempel van Empel, zal als inleiding bij Te Hennepe een korte voordracht geven over Epidemieën en crises in de Romeinse oudheid.

Deze avond is gratis te bezoeken. Consumpties zijn voor ieders eigen rekening.

Zaal is open vanaf 19.30u. Bij binnenkomst zal gevraagd worden naar de CoronaCheck-app of een negatieve testuitslag (niet ouder dan 24 uur).

Datum: do. 25 november 2021.

Tijd: 19.30-22.30u.

Locatie: Cafézaal De Lachende Vis te Oud-Empel.