Sponsoractie voor kinderen in Kenia

Walk with Kumbatio!

Doe mee en steun kinderen in Kenia!

- promotie -

Kumbatio is een organisatie die het Kiota children’s support center in Kenia steunt waar kinderen zitten vanwege misbruik, mishandeling of verlating. Een kind groeit het beste op in een gezonde familiesituatie. De kinderen van Kiota worden weer herenigd met hun familie, wanneer de situatie bij de familie weer gezonder is geworden. Dit gebeurt onder begeleiding van de maatschappelijk werker en psycholoog. Ook biedt Kumbatio de mogelijkheid om de trauma’s van de kinderen onder begeleiding te verwerken, ze naar school te laten gaan en natuurlijk te voorzien van de basisbehoeften zoals voedsel. In deze periode van COVID-19 wordt de situatie er niet beter op. Daarom is een sponsoractiviteit hard nodig. Doe je mee?

We lopen/fietsen de afstand tot Kenia.

Je doet mee om geld voor onderwijs en voedsel bij elkaar te krijgen en je mag kiezen tussen wandelen, hardlopen, fietsen, mountainbiken of wielrennen. Bij elk van deze categorieën kan er uit 2 afstanden gekozen worden. Alle afstanden van de deelnemers bij elkaar, zou moeten leiden tot de totale afstand over land naar Kenia. Dit is ongeveer 10.000km. Het benodigde geld is €10.000. Laat je daarbij sponsoren door vrienden, familie, collega’s of buurtgenoten.

Hoe werkt het?

Je krijgt één maand de tijd om de gekozen afstand af te leggen op jouw tempo, waar en wanneer je maar wil. Dit kan individueel of in een groep of team. Als vereniging of club kan je je natuurlijk ook aansluiten. Iedere deelnemer krijgt een t-shirt thuisgestuurd vóór de start van de sponsoractiviteit. Daarnaast wordt enkele malen per week bijgehouden op de website hoever we zijn op weg naar Kenia. Verder kan je op de actiepagina zien wie er allemaal meedoen en hoeveel geld iedere deelnemer wil ophalen.

Running Blind doet mee

De stichting Running Blind is over heel Nederland verspreid en biedt de mogelijkheid aan mensen met een visuele beperking om te hardlopen onder begeleiding. Ze doen mee aan allerlei hardloopactiviteiten en dit jaar doen zij ook mee met Walk with Kumbatio! De leden vinden het erg leuk om in deze COVID-19 tijd weer eens lekker buiten te kunnen hardlopen en op die manier ook nog eens iets te betekenen voor de wereld.

Bedrijfssponsor

Naast dat je als deelnemer vraagt om je te laten sponsoren bij vrienden, familie, collega’s of buurtgenoten, kunnen ook bedrijven een financiële bijdrage leveren. In overleg wordt het logo van het bedrijf dan op de website en/of t-shirt gezet.

Waarom juist nu sponsoren?

In deze tijd van COVID-19 hebben de families het in Kenia nog moeilijker, omdat het weinige geld wat ze normaal dagelijks verdienen met kleine handel in bijvoorbeeld groente, houtskool of lampenolie, nu niet meer binnenkomt. ‘Social distancing’ wordt er streng in acht genomen. Naast dat we de kinderen de mogelijkheid geven om onderwijs te volgen en voldoende en gezond voedsel te krijgen, moeten nu ook de families voorzien worden van voedsel. 

Schrijf je in!

Wil jij ook bijdragen aan onderwijs en voedsel voor de kinderen en hun families? Ga dan naar www.kumbatio.org/walk-with-kumbatio. De sponsoractiviteit vindt plaats van 10 augustus tot 10 september. De uiterste inschrijfdatum is 27 juli.