Schoonheidsspecialiste Mooi ZoLon houdt open dag na grote verbouwing

Door Jip Schrijvers

Een nieuwe ruimte, een glazen dak en het belangrijkste: veel meer ruimte. De uitgebreide salon van schoonheidsspecialiste Mooi ZoLon opent zondag 7 november 2021 officieel de deuren tijdens de open dag. Eigenaresse Lonneke Broekhaus (51) sloot onlangs haar tweede praktijk in het Zeeuwse Oostburg om zich volledig op haar salon in Empel te richten.

- promotie -

Jarenlang reed Lonneke op en neer tussen Oostburg en Empel. Haar kinderen woonden in het Zeeuwse Oostburg, haar liefde hier in Brabant. Maar overal zijn mensen die een stralende huid willen, dus runde Lonneke twee salons: een in Zeeland en een in Brabant. De plannen om de praktijk in Oostburg te sluiten waren er al langer. “Het was de bedoeling dat ik hier in de toekomst ging wonen.” Toen Lonneke het nieuws in Oostburg vertelde, was er een stormloop van mensen. “Ik heb het nog nooit zo druk gehad als toen. Ik heb twee maanden lang van half negen tot half elf gewerkt”, vertelt de schoonheidsspecialiste die in Zeeland ongetwijfeld gemist gaat worden. “Mensen lagen zelfs huilend in de stoel, vragend wat ze zonder mij moesten.” Lonneke gaat zich nu richten op haar uitgebreide praktijk in Empel. “Een Brabander moet niet in Zeeland gaan wonen”, zegt Lonneke. “Hier is het veel gezelliger.”

Glimlach

Veel vaste Zeeuwse klanten gaan nog altijd op en neer naar Empel voor een huidbehandeling, (elektrische) ontharing of permanente make-up. De meeste zorgverzekeringen vergoeden ontharen en acnébehandelingen volledig. Bij sommige verzekeringen heb je een briefje van de huisarts nodig, maar het bedrag gaat niet van je eigen risico af. Ook kunnen mensen bij Mooi Zolon terecht voor het behandelen van rosacea, ouderdomswratjes, eczeem en pigmentvlekken. “Het leukste vind ik de huid van klanten verbeteren”, vertelt Lonneke. “Mensen komen binnen met hun hoofd naar beneden en heel veel schaamte. Mijn doel is om daar weer een glimlach van te maken.” Die glimlach komt niet zonder moeite, want een goede huid vergt initiatief. “Acné behandel ik bij een klant eens in de paar weken. Maar dat is niet alles. Klanten moeten zelf hun huid thuis heel goed bijhouden met producten. Huiswerk, zoals we dat bij Mooi ZoLon noemen. Die producten zijn bij mij in de salon, maar ook in mijn webshop, verkrijgbaar.”

Uitbreiding

De behandelingen doet de schoonheidsspecialiste nu dus in een uitgebreide salon, maar waarom eigenlijk? “Ik had gewoon te weinig ruimte. Dat is het belangrijkste. Ik kan eindelijk vrij om de stoel heen bewegen. Verder heb ik een nieuwe balie en een eigen ingang”, vertelt Lonneke, die sinds de uitbreiding ook een glazen dak in haar salon heeft. “Dat is echt ideaal. Soms hoef ik niet eens een lamp te gebruiken. Er gaat niks boven echt daglicht.” Een behoorlijke verbouwing ging eraan vooraf, want vanaf mei 2021 werd er volop geklust. De vernieuwde grotere salon bevindt zich nu op de plek waar eerst een bijkeuken was. Het dak, de vloer en de muren zijn allemaal vervangen. “Voor de klanten is het heel veel prettiger om in een ruime salon behandeld te worden. Dit terwijl ze ook nog eens via het dakraam naar buiten kunnen kijken.”

Van alle leeftijden

Klanten heeft Lonneke van alle verschillende leeftijden. “De oudste die ik ooit heb gehad was honderd. Voor haar maakte ik een uitzondering, want voor de behandeling en het ontharen ging ik naar haar toe.” Maar er zijn ook mensen die er juist heel vroeg bij waren. “De jongste klanten waren negen jaar oud. Je merkt echt resultaat als je vroeg begint met behandelen.”

Open dag

De uitgebreide salon is voor iedereen te zien tijdens de open dag van zondag 7 november 2021. Van 14.00u tot 17.00u is de salon open voor een blik in de nieuwe salon, een gratis huidmeting van het hannah promotieteam, een goodiebag en natuurlijk een hapje en een drankje. Kom je ook?

[Dit artikel is verschenen in De Stempel van 3 november 2021]