RKVV Emplina: Voetbal is emotie

Door Marja Nieuwenhuis-Leijenhorst

Iedereen in Empel weet waar RKVV Emplina ligt. Prachtig aan de rand van het dorp met uitzicht op de velden en het Maximakanaal. Voor velen in Empel zijn de velden van Emplina een magische plek. Waar successen zijn gevierd, vrienden zijn gemaakt en samen is gelachen en gehuild.

- promotie -

Iedereen doet mee

“Voetbal is emotie” wordt regelmatig gezegd. Spelers, trainers en toeschouwers zullen dit herkennen. Zo’n 1250 leden trainen wekelijks bij Emplina. Op onze velden worden in een weekend gemiddeld 30 wedstrijden gespeeld. We hebben 42 teams voor kinderen van 6 t/m 18 jaar, 14 seniorenteams (19+), twee G-teams en dan is er ook nog ons Walking Football. Er is voor iedereen plaats bij Emplina.

Meer dan voetbal

Lang niet iedereen in Empel is al eens, over de sloot, door de poort naar Emplina gekomen om zelf te voetballen of naar voetbal te kijken. Loop gerust eens het complex op. Kijk eens rond, maak een praatje. Je bent van harte welkom. En Emplina is meer dan voetbal. Zo hebben we voor onze leden (en vaak ook niet-leden) activiteiten als kaartavonden, feestavonden, een pubquiz, bingo of een barbecue. Dit wordt altijd bekend gemaakt via onze website, Facebookpagina, Twitter en ons Instagram account.

28 mei Vrienden- en Vriendinnendag

Uiteraard staat voetbal en de kennismaking daarmee centraal bij Emplina. Zo organiseren we op zaterdagmiddag 28 mei een Vrienden- en Vriendinnendag. Vrienden en Vriendinnen van Emplina-spelers zijn dan welkom voor een kennismakingstraining. Ook alle kinderen uit de omgeving zijn van harte welkom om mee te doen. Het succes van Vriendinnendag vorig jaar, waar 90 meiden aan hebben meegedaan, wordt nu dus uitgebreid naar Vrienden- en Vriendinnnendag.

It takes a village…

De uitdrukking ‘It takes a village to raise a child’, kun je écht op Emplina toepassen. We kunnen niet zonder onze vrijwilligers. We hebben er ruim 190.  Ze helpen als trainer, leider of terreinbeheerder. Ze regelen kleding, eten en drinken (kantine) en zorgen voor sociale veiligheid. Ze organiseren evenementen, schrijven een technisch beleidsplan of beslissen als bestuur over de lange termijn plannen. We zijn supertrots op alle inzet groot én klein. Samen vormen wij Emplina!  Extra hulp is natuurlijk altijd welkom. Stuur een e-mail naar vrijwilliger@emplina.nl en dan kijken we samen wat interessant kan zijn.

Stilstand is achteruitgang

We werken voortdurend aan onze ontwikkeling op organisatorisch, sportief, technisch en tactisch vlak. Dat geldt ook voor onze accommodatie. De afgelopen jaren is in samenwerking met de gemeente een deel van de grasvelden vervangen door kunstgras. Verder zijn er extra kleedkamers neergezet en energiebesparende maatregelen genomen, waaronder ledverlichting. Momenteel zijn we bezig met de aanpak van de speeltuin en het terras. Veel lokale en regionale bedrijven helpen ons hier kosteloos bij of met flinke korting. We zijn dankbaar voor de vele betrokken sponsors die de vereniging een warm hart toedragen.

Sterke samenwerking lokaal en regionaal

Een vitaal Empel en ’s-Hertogenbosch: daar willen we graag aan bijdragen. Daarom zijn we trots op onze samenwerking met ‘t Goudvisje (Sport BSO) en de sportopleiding van het KW1 College (25 stageplaatsen). Nieuw is onze voetbalschool in samenwerking met de Football Talent Academy, genaamd FTA073. Dat betekent nog meer plezier en beweging voor voetballers in de regio. Voetbal is emotie. Dat is één ding dat zeker is. Wanneer zien we jou bij Emplina? 

[Dit artikel is verschenen in De Stempel van 4 mei 2022]