Recept van gezonde appel-perencake

Door Esther de Vries, Personal Voedingscoach

Ongezond eten zit ‘m vaak in de tussendoortjes die we eten. Tussendoortjes in de winkel zijn vaak ongezond. Ze bevatten vaak veel suiker en vet. Deze gezonde appel-perencake is een lekker en verantwoord tussendoortje.

- promotie -

Ingrediënten:
– 200 gram volkorenmeel
– 2 appels
– 2 rijpe peren
– 4 eieren
– 50 gram kokosolie, gesmolten
– 15 gram kokosbloesemsuiker
– 2 tl kaneel
– 1,5 tl bakpoeder
– 1 snuf zout
– bakblik bekleed met bakpapier of een siliconen bakvorm

Bereidingswijze:
1. Verwarm de over voor op 175°C. Mix alle droge ingrediënten in een grote kom. Bekleed het bakblik met bakpapier. 

2. Schil één appel en rasp deze fijn. Schil de peren en prak of pureer deze. Voeg de appel en peren toe aan het meel mengsel. Snijd de andere appel in vier stukken (laat de schil er omheen), haal het klokhuis eruit en snij in dunne plakjes.

3. Mix de eieren schuimig en voeg de kokosolie toe. Mix het eimengsel met het meelmengsel en doe dit in het cakeblik. 

4. Leg nu de dunne plakjes appel in het deeg en duw deze een beetje aan. De plakjes appel zullen niet verder in het deeg zakken.

5. Bak de cake ongeveer 55 minuten op 175°C

Kijk voor meer recepten en/of een afspraak voor persoonlijk voedingsadvies op www.personalvoedingscoach.nl

[Dit recept kunt u nalezen in De Stempel van 9 juni 2021]