Recept Havermoutmuffins met blauwe bessen

Door Esther de Vries, Personal Voedingscoach

Veel Nederlanders ontbijten (en lunchen) elke dag hetzelfde. Vaak uit gemakzucht. Voor je lijf is het echter aan te raden om te variëren in ontbijt (en lunch). Op die manier krijg je veel meer verschillende voedingsstoffen binnen.

- promotie -

Hieronder een recept voor gezonde ontbijtmuffins. Maak ze op een moment dat het jou uitkomt en vries ze vervolgens in. Dan hoef je ze alleen nog maar de avond ervoor uit de vriezer te halen en ’s ochtends even op te warmen. 

1 muffin bevat 170 calorieën. Als ontbijt zijn 2 muffins een aanbevolen hoeveelheid. Je kunt ook 1 muffin als tussendoortje nemen.

Ingrediënten (voor 6 stuks)

  • 1 banaan
  • 125 gram havermout
  • 2 eieren
  • 1 tl bakpoeder
  • 125 ml melk
  • 1 kneep honing
  • 1,5 el gesmolten kokosolie
  • 125 gram (diepvries) blauwe bessen

Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 175 graden.

2. Prak de banaan in een grote kom en voeg de havermout, eieren, honing, bakpoeder, melk en kokosolie toe. Roer goed door elkaar. 

3. Spatel de blauwe bessen door het mengsel. 

4. Verdeel het beslag over een muffinvorm en bak de muffins in ongeveer 25 minuten gaar. 

5. Laat afkoelen en bewaar in de koelkast of vriezer. In de koelkast kun je ze 2-3 dagen bewaren. In de vriezer ongeveer een maand.

Heb je geen zin of tijd zelf te bakken?

Je kunt deze ontbijtmuffins en andere gezonde producten ook bij mij bestellen: www.personalvoedingscoach.nl/bestellen

[Deze bijdrage is verschenen in De Stempel van 4 mei 2022]