PREZENT brengt je in natuurlijk evenwicht

Door Laura Lundell, PREZENT Mindfulness & coaching, Empel

Natuurlijk in Evenwicht – wie wil dat niet?

- promotie -

De Stempel was in 2017 al bij mij op bezoek en wilde meer weten over mindfulness. Als fysiotherapeut, trainer en coach was ik toen al overtuigd van de waarde ervan bij het vaardiger leren omgaan met stress, het vinden van innerlijke rust, het verbeteren van de werk-privé -balans en bij het verminderen van fysieke én mentale klachten als gevolg van een druk en stressvol leven. Inmiddels heb ik jarenlange ervaring en coach ik ondernemers en professionals in het behoud van hun fysieke en mentale gezondheid, vitaliteit en inzetbaarheid.

Diverse klachten als gevolg van te veel moeten

De uitdagingen waar mijn klanten mee kampen zijn divers, maar uiten zich universeel: veel moeten, tijdtekort, afnemende energiereserves, te hoog stressniveau en onvoldoende aandacht voor eigen behoeftes. Daarnaast is er te veel werk en te weinig privé, met te weinig aandacht voor rust en opladen. Dat resulteert in slecht slapen, vermoeidheid en fysieke klachten zoals een opgejaagd gevoel, hoofdpijn, benauwdheid, nek-schouderklachten en prikkelbare darm. Dingen vergeten, slechte concentratie en piekeren horen daar ook bij. Door aanhoudende stress lukt het herstellen van klachten, zoals ook bij het Post-COVID-19 syndroom, ook slechter dan normaal.

Op zoek naar meer rust en evenwicht?

Veel mensen verwachten van zichzelf dat zij alles alleen kunnen oplossen. Opgeven is geen optie, hoe moe ze zich ook voelen. Kleine ondernemers kunnen het werk zelden delen met collega’s, en professionals wíllen anderen niet opzadelen met extra taken. In de alledaagse drukte gaan velen (onbewust) over hun eigen grenzen. Herken je dat in jezelf of wellicht in iemand om je heen? Zoek – of adviseer- dan hulp. In het mindful coachingstraject Natuurlijk in Evenwicht‘werken’ we samen aan het herstel en behoud van je mentale veerkracht en fysieke gezondheid: op korte én langere termijn.

Coaching buiten in de natuur

Het kan ook zijn dat je gezondheid, fitheid en draagkracht ruim voldoende zijn. Onderhuids, op de achtergrond kunnen soms toch onrust en verlangen naar verandering je bezighouden… Sta je voor een keuze of loop je vast met een probleem, waarbij je een sparringpartner kunt gebruiken om vooruit te komen? Heb je een persoonlijke of werk-/business-gerelateerd vraagstuk dat echte aandacht, verheldering of verandering vraagt en weet je niet zo goed waar te beginnen? Ik kan er samen met jou mee aan de slag volgens een laagdrempelige en natuurlijke methode – NatuurCoaching. Wat is het voordeel van coaching buiten? In de natuur zijn, helpt om stiller te worden in je hoofd. Dat wat vast lijkt te zitten in je gedachten, komt buiten gemakkelijker in beweging. Je bent meer in contact met je behoeftes en wensen en ziet dingen vanuit een ander perspectief. In de natuur is er meer ontspanning, rust en ruimte voor stiltes en overpeinzingen. Buiten krijgen intuïtie en creativiteit meer ruimte, waardoor er onverwachte inzichten en oplossingen ontstaan. Ben je nieuwsgierig om te ontdekken hoe NatuurCoaching je vooruit kan helpen? Mail mij laura@prezentmindfulness.nl en kijk ook op www.prezentmindfulness.nl/natuurcoaching

Wil je meer weten over Natuurlijk in Evenwicht? Lees meer en maak eenvoudig een afspraak voor een oriënterend (kosteloos) gesprek: https://prezentmindfulness.nl/natuurlijk-in-evenwicht/.

[Dit artikel is verschenen in De Stempel van 3 november 2021]