Nieuw in Empel: Personal Voedingscoach Esther de Vries

door Marja van Kampen-Molenaar

Mes, vork, hart en groene blaadjes

- promotie -

Het logo van de Empelse personal voedingscoach Esther de Vries triggert De Stempel: een mes, vork, hart en groene blaadjes. Bedoelt ze “daten” en lekker eten óf heeft ze wat anders voor ogen? Wij wandelen naar Gerstakker 7 voor uitleg.

Esther, een superslanke lange jonge vrouw, lacht breeduit en vertelt dat het niets met matchmaking te maken heeft, maar met een verantwoorde leefstijl en dito voeding.  Dát doet het hart – dus de gezondheid – goed!  Het zit ‘m echter niet alleen in de voeding, maar ook in de optelsom met goed bewegen en goed slapen. Dat wordt serieus, begrijpt De Stempel!

Van juf naar voedingscoach

Als onderwijzeres werkt ze nog 2 dagen per week als invaljuf, maar het roer is wel omgegooid.  De studies die met voeding, gewicht en leefstijl van doen hebben, heeft ze afgerond en ze is aangesloten bij de Beroepsvereniging Gewichtsconsulenten Nederland. Onlangs ontving ze het diploma “Kind en voeding”, voor kinderen van 4 tot 18 jaar. Haar pedagogische opleiding komt zeker van pas, want mensen van een andere levensstijl overtuigen is ingrijpend.

Zondigen mag gelukkig nog

Alles vertelt ze met passie, want voeding staat meer en meer in de belangstelling en mensen willen terug naar puur. Het mooie van de aanpak van Esther is dat ze niet werkt met dure poeders en shakes, maar met producten uit de supermarkt of uit de directe omgeving: een landwinkel, boerderij, fruitteler etc. En eten wat de seizoenen te bieden hebben. Het is echt niet zo zwart-wit als het lijkt, want bij 80% gezond eten, mogen wij ons 20% te buiten gaan! Dát troost.

Iemand neemt contact en dan . . .  ?

Het kennismakingsgesprek is gratis; er moet immers een klik zijn. Is de klik er, dan volgt een digitale intake en de cliënt wordt gevraagd een week lang alles te noteren wat het mondje in gaat. Aan de hand daarvan maakt Esther een plan van aanpak. Een consult duurt gemiddeld 3 kwartier en reken op 10 consulten per jaar. Het afvallen gaat rustig, een ½ of 1 kg per week, dat lijkt niet veel, maar tel maar eens door. Een jonge vrouw raakte in een jaar tijd 15 kg kwijt en houdt ze haar leefstijl vol, dan komt er ook niets bij. Cliënten wegen zelf thuis en noteren het in hun voedingsdagboek, met sjoemelen hebben ze immers zichzelf. Iedereen kent de weegschaalangst.

Deze personal voedingscoach kan zeer overtuigend vertellen en De Stempel verlaat na afloop met ingetrokken buik en kin omhoog Gerstakker 7. Het gaat jou vast lukken, Esther, veel succes!   

Meer informatie: www.personalvoedingscoach.nl

[Dit artikel is verschenen in de Stempel van 16 september 2020]