Parkeren langs de Maas

De auto kwijt in de Kesselse Waard Parkeren en wandelen langs de Maas

- promotie -

 

Wie lekker in de Kesselse Waard (Maren-Kessel) wil wandelen en uit wil waaien langs de Maas, kan sinds kort parkeren op de nieuwe parkeerplaats die Natuurmonumenten heeft aangelegd. Eerder al is er hard gewerkt aan een strandje, getijdengeul en een doorwaardbare plek in het natuurgebied van Natuurmonumenten.

 

Minder overlast op de dijk
Veel bezoekers van het gebied parkeerden hun auto op de dijk, omdat er geen parkeerplaatsen waren in de uiterwaarden. Door de toename van het aantal recreanten, ervaren bewoners aan de Kesselsedijk, die langs de uiterwaard loopt, steeds vaker parkeeroverlast. Natuurmonumenten, eigenaar van het natuurgebied, ging met de bewoners in gesprek op zoek naar een oplossing. Met de aanleg van een parkeerplaats met 8 plekken, moeten de grootste problemen opgevangen worden.

 

In gesprek met de omwonenden

Lianne Schröder, boswachter bij Natuurmonumenten: “Wij vinden het contact met bewoners belangrijk en begrijpen het probleem. Daarom zijn we gezamenlijk gaan zoeken naar verschillende oplossingen. Eén daarvan is de aanleg van deze parkeerplaats. We blijven in gesprek met de bewoners om te kijken of deze oplossing afdoende is of dat er nog andere mogelijkheden zijn om de overlast te verminderen.“