Open dag renovatie rioolwaterzuivering

Zondag 16 oktober open dag renovatie rioolwaterzuivering
Kom de werkzaamheden van dichtbij bekijken

- promotie -

 

De rioolwaterzuivering  Den Bosch van waterschap Aa en Maas aan de Treurenburg wordt gerenoveerd! Zondag16 oktober aanstaande is het enorme bouwterrein open voor publiek. Geïnteresseerden zijn welkom van 10.00 uur tot 16.00 uur voor een film en een excursie onder leiding van een ervaren gids.

 

De excursie komt onder andere langs tanks in aanbouw van 48 diameter doorsnee en langs slibgistingtanks, die op dit moment een opknapbeurt krijgen. Bovendien is te zien hoe rioolwater wordt gezuiverd. Medewerkers van de aannemerscombinatie Besix Hegeman beantwoorden tijdens de excursie vragen over de bouw.

 

De rioolwaterzuivering van Den Bosch ondergaat een grootscheepse renovatie. Het anders zo rustige terrein aan de Treurenburg, waar waterschap Aa en Maas riool- en afvalwater zuivert, is veranderd in een immense bouwput. Twee jaar lang rijden er graafmachines af en aan en op drukke dagen zijn er wel 100 bouwvakkers aan het werk. Alle reden om een kijkje te komen nemen.

 

Let op!
Het bouwterrein is helaas niet geschikt voor hulpmiddelen zoals rolstoel, rollator of buggy’s. Ook is het niet verstandig om naar de zuivering te komen als je zwanger bent.