24 juni Omloop van Empel: van klein idee tot volwaardig evenement

Op 24 juni barst in ons mooie Empel het hardloopevenement van de Omloop van Empel weer los. Deze vierde editie lijkt weer net zo mooi te worden als alle voorgaande evenementen. “Het is uitgegroeid van een klein idee tot een volwaardig evenement, maar met een dorps, recreatief karakter” aldus Birte van Roosmalen.

Dit jaar wordt er een uniek evenement toegevoegd aan het programma. Met trots kan de organisatie namelijk aangeven dat de afdeling atletiek van de Koninklijke Nederlandse Doven Sport Bond (KNDSB)  de Omloop van Empel heeft uitgekozen voor het houden van hun Nederlands Kampioenschap op de 10 kilometer. Er zal alles aan gedaan worden om dit mooie evenement het beste te faciliteren.

- promotie -

Ook in 2018 steunt de Omloop van Empel Stichting Running Blind. Al vele jaren wordt aan hardlopers met een audio- en/of visuele handicap de mogelijkheid geboden om gratis deel te nemen. Bovendien kunnen deelnemers, door middel van een klein bijdrage bij de inschrijving meedoen aan het mooie eindbedrag dat aan dit goede doel geschonken kan worden.

De Omloop van Empel kan niet bestaan zonder de inzet van veel vrijwilligers zoals verkeersregelaars, hulp bij verzorgingsposten, bouwers en uitdelers. Als beloning krijgen zij oa een lunchpakket en een uniek T-shirt dat ze mogen behouden. Aanmelden kan via de website.

Tot slot is er natuurlijk voor alle lopers die de uitdaging aangaan van de Kidsrun, 5 km, 10 km of 10 Empelse Mijl, de steun van de vele toeschouwers, de sportieve Empelse en wellicht nationale roem, uitstekende verzorging onderweg en natuurlijk een prachtige medaille.

We wensen alle lopers alvast een goede voorbereiding toe en heel veel succes!

Volg de voorbereiding, laatste details en binnenkomend fotomateriaal via Facebook. Meer informatie op de website .

Bijdrage mede op basis van artikel door Bas Burki in de Stempel.