Empel onderneemt: Oeteldonksjaal.nl

-door Marja van Kampen Molenaar [Stempelredactie]

Stempel komt er met rode wangetjes eerlijk voor uit: wij gaan vreemd. Tijdens carnaval zijn we in Empel immers Slotgatters, wapperen fier blauw–gele vaandels, eren we ónze jeugdprins(es) en bewonderen ónze optocht. Maar wees ‘ns eerlijk, pakken wij niet heel dikwijls én vrijmoedig de bus naar Oeteldonk om daar ‘ns flink de rood-wit-gele bloemetjes buiten te zetten.  Dus . . . . ?

- promotie -

Aan de Waterlelie in Empel ontmoeten wij twee ondernemende dames – Karin de Winter en Tilly Kraakman – , die gezellig kletsend aan een grote tafel met emblemen, speldjes, sjaals en nóg veel meer bezig zijn. De kleuren rood-wit-geel overheersen op de groene kikkers na die er tussen springen. Ja, het klopt, wij hebben het dus over Oeteldonkse carnavalsaccessoires. Deze Empelse oetel mèskes hebben hun eigen handel: oeteldonksjaal.nl

Hoe is die handel zo gegroeid?

Karin zit in de ambulante handel en met name op 11 november en rond carnaval overheerst het rood-wit-geel in haar kraam, met sjaals als eyecatchers. Drie jaar terug, relaxed in een café met Tilly, vroeg ze zich ‘ns af: “Bestaat de domeinnaam oeteldonksjaal”. Online verkopen leek haar wel wat en toen de naam onbekend bleek, hebben ze die snel vastgelegd. Zo begon hun gezamenlijke online handel met de website oeteldonksjaal.nl,  die Tilly helemaal zelf heeft gebouwd en – heel belangrijk – onderhoud.

Vol ideeën

Vooral Tilly is altijd op zoek naar unieke artikelen die nergens anders te krijgen zijn. Ze laat door haar zelf ontworpen emblemen elders maken en haar Knillis is prachtig, om over de kikkers maar niet te spreken. Je zou er bijna verliefd op worden.  Goed dat er ook cadeau-pakketten zijn, doordacht samengesteld en altijd voordeliger dan per stuk.

Ook als de mussen van het dak vallen

In juli,  30 °C,  zaten ze in de tuin, voeten in een bak koud water, linten aan de speldjes te knopen. Als zelfstandig ondernemer moet je vooruitzien! Tegen 11 november wordt het druk, ze pikken zelf de orders en verzenden ze, maar tegen carnavalstijd krijgen ze hulp van vrienden. Leuk detail is dat ze er altijd een persoonlijke boodschap bij doen en “zegt” de computer dat een klant voor de 2e keer komt, dan gaat er wat extra’s bij.

Bekijk hun advertentie elders in De Stempel goed, want er is voor iedereen begin november een leuke korting. En hun website is meer dan artikelen alleen, er worden ook regelmatig carnavalsnieuwtjes op geplaatst.

Dit interview is verschenen in de Stempel van oktober 2018. Fotografie Oeteldonksjaal.nl .