Nieuw in Empel: Nokout Personal Training

NOKOUT laat je de beste versie van jezelf tonen!

Door Marja van Kampen-Molenaar; verschenen in De Stempl van 28 oktober 2020

- promotie -

In Empel gaat de tamtam snel en ons kwam ter ore dat Noël Merks nog niet zo lang in de Kamer van Koophandel staat geregistreerd als personal trainer en coach onder de naam NOKOUT.

De Stempel weet dolgraag het hoe en wat en gaat naar zijn thuisadres Pastoor Bekkerstraat 14.

Dat fitness op dit moment booming is, blijkt wel uit het feit dat een afspraak maken moeilijk was. Steeds hoorden we: “Sorry, er kwam iets tussen” en eerlijk is eerlijk, dat is toch een goed teken?

Hoe ben je personal trainer geworden

Voor ons zit een gespierde moderne jonge vent, die uitstraalt dat hij weet wat hij wil. Hij vertelt dat hij na zijn middelbare school het leger in wilde en daarvoor MBO Veiligheid en Vakmanschap volgde. Dat is het uiteindelijk niet geworden en door zijn sportieve instelling – voetballen, tennissen, fitnessen – was de opleiding Personal Training op zijn sixpack-lijf geschreven!

Nog tijd voor een sociaal leven

Daarna ging hij bij een sportschool werken, maar zelfstandig zijn bleef zijn droom. Het is niet eenvoudig dat snel op te bouwen zodat je je hypotheek kunt betalen! Hij werkt dus ’s middags bij een BSO (buitenschoolse opvang) en dat de kinderen gek op hun ‘mees Noël’ zijn met zijn uitdagende spel en sport, zal duidelijk zijn. ’s Ochtends en ’s avonds werkt hij zelfstandig en als wij verbaasd vragen of hij nog een sociaal leven heeft, zien we boven zijn zwarte mondmasker zijn ogen glinsteren: “Já en ik heb nog een leuke vriendin ook”.

Motivatie is het grote toverwoord

’s Ochtends geeft hij smallgroup personal training of werkt één-op-één als personal trainer, b.v. in een sportschool. De circuittrainingen zijn ook geliefd . . . en uitputtend. Hij werkt het liefst in de open lucht met kleine groepen van + 6 personen en ondanks of dankzij (?) de nare coronatijd sporten mensen graag buiten. Hij benadrukt telkens weer dat iedereen het uiteindelijk zélf moet doen en dat motivatie hét grote toverwoord is.

Gaat het om afvallen, een strak lijf of ‘n sixpack

Wat de cliënt wil, daar wordt het programma op aangepast. Ook wat men eet is zeer belangrijk. Zelf is hij een fanatiek sporter: 6x per week krachttraining en 3x cardio. Zijn favoriete buitenlocaties zijn het Empels Gat, bij het viaduct, het buitensportschooltje in De Maaspoort en Prins Hendrik in Vught. De Stempel waardeert het dat Noël ook oog heeft voor de natuur en van uilen, roofvogels en meer fauna kan genieten tijdens de activiteiten.

Work hard, play hard

Nokout, fonetisch voor knock-out, betekent letterlijk opgegeven, maar de slogan bij Noël’s bedrijf is “Work hard, play hard”. Alles in het teken van hard werken en pas daarna de ontspanning. Thuis maar nokout op de bank! Dat sport sowieso goed is voor de gezondheid, het immuunsysteem en meer zuurstof in het bloed weten we, dus wat houdt ons tegen….?

“Zét de stap eens”, rondt Noël af. Vraag vrijblijvend een proefles aan en het zal verrassen.

Wij denken dat deze Empelnaar het helemaal in zich heeft: een en al enthousiasme en zelf een voorbeeld, dus dit móet hem gaan lukken. Succes!

Kijk voor meer informatie op www.nokoutpersonaltraining.nl of bel met 06 52 40 86 78 .