Nieuw in Empel: haarboutique Suus

Door Marja van Kampen-Molenaar [Stempel redactie]

Aan de Doornkampsteeg, in het laatste stuk bij de dijk, staat op nummer 32 een fraai huis. Kijk je goed, dan zie je bij de voordeur een bescheiden bordje met “salon rechts en naar achter”. De Stempel is altijd nieuwsgierig en loopt gewoon ‘ns naar achter.

- promotie -

En dan sta je plots voor “HaarBoutique Suus”, de nieuwe salon van Susan Raaijmakers (27), die ze sinds september 2018 betrokken heeft. Haar salon met 2 stoelen is niet te vol ingericht, heeft rustige kleuren en de focus ligt duidelijk op de verzorgingslijn: Gold en ZenzTherapy, made in Danmark. Het is ons snel duidelijk:  Suus weet wat ze wil!

Een goede opleiding is alles

Susan heeft in Empel de basisschool ‘t Wikveld doorlopen. Na het voortgezet onderwijs wilde ze dolgraag het kappersvak in en volgde daarvoor een 2-jarige particuliere opleiding bij KOS kappersopleiding in Tilburg. Het voordeel zijn de kleine groepen, dus veel aandacht én praktijkgericht werken. Met een diploma op zak ging ze bij Hairfashion Den Otter in de Deken Pompenstraat aan de slag, waar ze – op een maand na – 10 jaar fijn heeft gewerkt. Helaas stopte de zaak.

Wat nu te doen?

Ze besloot zelfstandig door te gaan en bofte dat ze in de gelukkige omstandigheid verkeerde dat er achter haar ouderlijk huis ruimte was om een salon te bouwen. Binnen een half jaar kreeg ze een mooie klantenkring en ook de voormalige klanten van Hairfashion Den Otter vonden haar terug. Susan werkt met Gold, zuivere producten vrij van ammoniak, PPD en meer enge dingen. De kleuring vult het haar met grote zorg en herstelt het van binnenuit. Ervaring leert dat het lang houdbaar is, het haar gezond houdt mét een levendige glans. Hetzelfde geldt voor de verzorgingsproducten van ZenzTherapy. Ze praat daar met duidelijke enthousiasme over.

Aanstaande bruidjes: hier moet je zijn!

Ook heeft ze de Visagieschool Internationaal en bruidskappen gedaan. Talloze trainingen volgden, want ze blijft bezig om up to date te zijn. Ook voor haar make-up geldt: veganistisch, dierproefvrij en vrij van schadelijke stoffen. Ze wil het iedereen naar ‘t zin maken: man, vrouw, kind, jong en oud, maar wel graag op afspraak.

Ze heeft zich het vak helemaal eigen gemaakt en straalt als ze erover vertelt. Succes Suus én . . . over tien jaar komen we weer!  Info: www.haarboutiquesuus.nl

Dit artikel is verschenen in de Stempel van mei 2019; Fotografie Haarboutique Suus