Nationale Nachtvlindernacht

Kom op 31 augustus nachtvlinders kijken bij Stadsboerderij Eyghentijds

Bijdrage namens IVN Den Bosch

- promotie -

31 augustus is het weer zo ver, op vele plaatsen in het land wordt naar nachtvlinders gekeken. Nachtvlinders zijn over het algemeen niet zo zichtbaar, daarom lokken we ze met een vlinderlamp en stroop, als ze dan op het laken neer strijken kunnen we ze bezichtigen. Zoals de naam al zegt: ze zijn actief in de nacht; dat is ruim na zonsondergang.

Ook IVN Den Bosch doet mee aan deze activiteit. We plaatsen het vlinderlaken achter  boerderij Eyghentijds.Vanaf zonsondergang (20.30) staat het laken opgesteld. Iedereen is welkom op deze activiteit, er zijn enkele nachtvlinderexperts aanwezig om het een en ander te vertellen.

Tip: breng een zaklamp mee.

Datum: zaterdag 31 aug. 2019

Tijd: vanaf 21.00 tot na middernacht

Plaats: Stadsboerderij  Eyghentijds, Lunerkampweg 5, 5245 NB Rosmalen

Let op: Bij regen gaat de activiteit niet door, de vlinders vliegen dan niet. Dit wordt vermeld bij de site van  IVN Den Bosch: www.ivn-s-hertogenbosch.nl .De horeca is gesloten, dus wil je iets drinken dan dien je daar zelf voor te zorgen.

Meer algemene info nationale nachtvlindernacht vlinderstichting: www.nachtvlindernacht.nl . Meer specifieke info over de avond van IVN Den Bosch: insecten@ivn-s-hertogenbosch.nl of Cursussen@ivn-s-Hertogenbosch.nl  .

Foto: Albert Vliegenthart / De Vlinderstichting