Muziekschool Música Leon breidt lesaanbod uit!

Van onze verslaggever

Empelse muziekschool bestaat 1 jaar

- promotie -

Wie op het Boekweitveld loopt, hoort dagelijks vrolijke deuntjes, bluesjes of pophits. Bij Música Leon volgen kinderen en volwassenen piano-, gitaar- en zangles. Nu het eerste jaar erop zit, spreken we met Leon Scherphof, drijvende kracht achter de Empelse muziekschool.

Leon, weten Empelnaren de weg naar je muziekschool al te vinden?
Meteen na het stuk en de advertentie in De Stempel vorig jaar begonnen de aanmeldingen binnen te stromen. Ik startte dus meteen al met een goed gevulde agenda, maar het hele jaar komen er nog nieuwe leerlingen bij.Inmiddels heb ik een grote groep enthousiaste leerlingen en bijna iedereen van het eerste uur komt nog steeds met plezier spelen.

Wat is het geheim achter je succes?

Ik vind het belangrijk om aan te sluiten bij de muzikale voorkeuren van mijn leerlingen. Ik vind het belangrijk om muziek te spelen die je leuk vindt, dan gaat het kriebelen en kun je er niet genoeg van krijgen. Ik leer ze akkoorden spelen zodat ze zelf ook al snel kunnen gaan improviseren en uiteindelijk alle liedjes kunnen leren spelen die ze maar willen. Ik geniet enorm van de vooruitgang die de leerlingen boeken en van hun muzikaliteit.


Oefent iedereen dan zo hard?

Het is heel verschillend hoe hard mensen oefenen. Ik heb een leerling die wilde stoppen met roken en elke keer dat ze zin had in een sigaret haar gitaar pakte. Zij ging als een speer vooruit. Sommigen gaan langzamer vooruit, maar ik vind het belangrijk dat plezier in het spelen voorop blijft staan. Dus dan spelen en oefenen we samen in de les. Je hoeft van mij geen donderpreek te verwachten. Een gouden tip is: speel en oefen liever elke dag 10 minuutjes dan een keer in de week een uur.

Wat zijn de plannen voor volgend jaar?

Vanwege de grote aanloop gaat Música Leon volgend jaar ook op donderdag open. Ook dit jaar kun je weer beginnen met een proefles voor €10,-. Daarna betaal je €17,50 voor een les van een half uur. Als je een jaar op les wilt kun je een korting krijgen van 10% bij betaling in een keer. Een proefles boeken kan al meteen, ook voor na de zomer op nummer: 06 18948461.

[Dit artikel is verschenen in De Stempel van 20 juli 2022]