Move Together voor Fysio én meer

Door Marja van Kampen-Molenaar

“MOVE TOGETHER” in heel veel dingen

- promotie -

Bij de Eindhovense Marleen van Groningen en de Zoetermeerse Thomas Smolders sloeg 11 jaar geleden de vonk over tijdens hun studie Fysiotherapie in Utrecht. Sindsdien zijn ze onafscheidelijk en vullen elkaar – zowel privé als beroepsmatig – op veel punten aan. Het is dan ook geen wonder dat ze nu samen een praktijk voor fysiotherapie runnen met de meer dan toepasselijke naam: Move Together.

De Stempel heeft een afspraak op de Rietwaard gemaakt om eens kennis te maken met dit ondernemende koppel. We vallen gelijk met de deur in huis: “Hoe zijn jullie hier terecht gekomen?”  Ze vertellen dat ze een dikke 1 ½ jaar geleden een huis hebben gekocht in Empel en daar een kleine praktijkruimte aan huis hebben gecreëerd. Het was al lange tijd hun gezamenlijke droom om een eigen praktijk te hebben. 

Waar sporten niet toe kan leiden

“Oké, maar nu zitten jullie heel ruim op Rietwaard 11”. Ze kijken elkaar aan en vertellen dat dat door het sporten bij Crossfit Duketown is gekomen. Als er spierklachten waren, boden ze soms hun diensten aan en zoetjesaan werd het een vriendenclub. Op ’n gegeven moment stelden de 3 eigenaren van de Crossfit voor om een deel van hun grote ‘loods’ te huren om daar een ‘echte’ praktijk te starten. Het balletje begon te rollen en inmiddels runnen ze 5 dagen per week de praktijk, waarbij altijd een van beiden aanwezig. Sportief is ‘t dat ze 2 x per week van 5 tot 6 uur een inloopspreekuur hebben voor sporters van de Crossfit en dat wordt gewaardeerd.

Van vele markten thuis

De Stempel verbaast zich over de diverse therapieën die ze in hun mars hebben: fysio, sport, manueel en kaakfysiotherapie en ook nog dry needling, ’n soort accupunctuur, maar dan voor doorbloeding van de spieren. “Wat is kaakfysiotherapie…?“. Thomas legt uit dat dat zijn specialiteit is. Hij werkt ook een dagdeel bij een tandartsenpraktijk. Mensen kunnen bijtproblemen, tandpijn, klemmen, knarsen e.d. hebben en door speciale technieken kan dit vaak verholpen worden. Hiervoor verwijst de tandarts dan door. Marleen is buiten fysiotherapeut, ook orthomoleculair therapeut en kan advies geven welke voedingsstoffen je nodig hebt om je beter te voelen. Een zgn. health-check met ‘n prikje in de vinger om in een lab een EMB-bloedtest te doen, kan veel aan het licht brengen.

Wat voor iedereen belangrijk is        

Het is een open deur, maar bewegen, bewegen en nog eens bewegen is belangrijk voor iedereen, uiten ze eensluidend. Daarentegen is mediteren óók hard nodig, voegt Thomas toe: “Kom eens tot rust.” “Eigenlijk,” zegt Marleen, “zijn er 5 dingen cruciaal: voeding, beweging, slaap, stress en mindset”. Oei, De Stempel zit opeens vol goede voornemens…. 

 

Om naar uit te kijken

Begin november wordt de praktijk uitgebreid met extra behandelruimte. Het is ‘n pluspunt om bij Crossfit Duketown te zitten, want buiten hun behandelruimte kunnen ze uitwijken naar meer oefenruimte.  En Marleen belooft dat zij op hun mooie website haar blogs weer schrijft. Niet wekelijks, maar maandelijks geeft ze hartstikke leuke tips en receptjes. Haar bananenbrood is heerlijk, kunnen wij verklappen.

Move Marleen en Together Thomas, jullie toekomst in Empel ziet er veelbelovend uit.

Info: https://www.movetogetherfysiotherapie.nl/

[Dit interview is verschenen in De Stempel van 29 september 2021]