ModderWEEK bij Kinderopvang ‘t Goudvisje

Tijdens ModderDag ontdekken kinderen wat modder is, hoe je er mee kunt spelen en wat de verbinding met de aarde voor hen betekent. Honderdduizenden kinderen in binnen- en buitenland zijn tegelijkertijd actief bezig met natuur. Dat betekent dat tijdens nationale Modderdag op donderdag 29 juni ook de kinderen van ‘t Goudvisje lekker vies mogen worden in de modder.

Nationale ModderDag is de afgelopen jaren uitgegroeid tot een begrip en wordt dit jaar voor het vijfde keer in Nederland georganiseerd dankzij het initiatief van IVN. In totaal organiseren circa 3.000 kinderopvanglocaties en basisscholen door heel Nederland activiteiten in en rond modder.

- promotie -

Bij Kinderopvang ‘t Goudvisje mag íedere dag een ModderDag zijn. Het ondersteunen van ModderDag past bij de ambitie om kinderen dagelijks in contact te laten komen met de natuur en het belang dat de organisatie hecht aan buiten spelen. Zij gaan zelfs nog een stap verder en organiseren een hele Modderweek. Van 26 tot en met 30 juni zijn er op alle locaties verschillende activiteiten rondom het thema ‘modder’. Wedstrijden wie het verst kan glijden of de hoogste moddertoren kan maken, heksensoep brouwen, bouwen en graven met kranen of met je blote handen, modderbaden, alles is mogelijk! Tijdens ModderWeek ontdekken kinderen én volwassenen wat er allemaal mogelijk is met modder. Leuk, leerzaam en niet vies worden is geen optie!