Voor beauty & lifestyle naar “Mevrouw Fooij” in Empel

Door Marja van Kampen-Molenaar

Tijdens een wandelingetje naar de Maasdijk door de Doornkampsteeg, valt De Stempel een affiche achter het raam bij nummer 14 op. We lezen: “Mevrouw Fooij, beauty & lifestyle, sfeerdagen op 19 en 20 november”.  Wat houdt dát nou in, vragen wij ons af?

- promotie -

Oude liefde roest niet, toch?

Weetgraag als De Stempel is, zoeken wij contact en Monique Fooij wil ons hier graag over vertellen. Herinneren wij ons nog haar winkel “Trui van Siene” met allerlei hebbedingetjes?  Haar grote ‘loods’  in de Haagstraat met winkel en cursusruimte? En het tongstrelende bijzondere ijs, dat zij bij Afhaalrestaurant Mengrai van haar broer Maarten en schoonzus Lawan Deckers uitbaatte?  Eén ding staat als een paal boven water: ze is een dame met grote ondernemingszin. “Op een gegeven moment werd het me toch allemaal te veel”, bekent ze en koos voor rust en regelmaat in haar oude beroep: de zorg. “Werken in de zorg is prachtig en dankbaar, maar de energie om te ondernemen bleef kriebelen. Oude liefde roest niet, toch?”

Nieuwe plannen maken

“Het allerliefst zou ik een klein winkeltje hebben, maar dat zit er even niet in. Buiten de zorg ben ik ook tot schoonheidsspecialiste opgeleid en had vroeger een salon aan huis. En toen borrelde er een nieuw plan op: beauty & lifestyle, schoonheid en leefstijl. De losstaande schoonheidssalon achter mijn huis heb ik up to date heringericht en successievelijk weten oude klantjes mij weer te vinden. In de salon verkoop ik ook schoonheidsproducten, sieraden en mooie kleine hebbedingetjes”. De Stempel raakt best onder de indruk van deze energieke dame, die alles prachtig weet te verwoorden. “Buiten gezichtsreiniging, harsen, epileren, verven etc. ben ik een groot voorstander van een goede massage. Een doorbloede huid neemt de crèmes namelijk veel beter op”. Zo, dat is gezegd!

Wat behelst eigenlijk ‘lifestyle’?

Simpel gezegd: een leefstijl in een inspirerende omgeving, waar kleding, sieraden, interieur, kunst, boeken en nog veel meer tentoongesteld wordt. “Mevrouw Fooij” heeft een speciaal oog voor die dingen en wil ons die tonen en verkopen. Daarvoor houdt ze regelmatig thuis open dagen en de eerstvolgende zijn vrijdag 19 november van 10u tot 20u en zaterdag 20 november van 12u tot 16u. Mooie kerstitems zullen zeker niet ontbreken, dus een schitterend moment om kerstcadeaus in te slaan! “En in oktober waren er al twee open dagen met veel aanloop van kijkers én kooplustigen”, voegt ze toe.

Voor de goede orde: haar schoonheidsbehandelingen én het shoppen van haar lifestyleproducten zijn op afspraak. Wij volgen “Mevrouw Fooij” op Instagram en Facebook voor de gezellige open dagen!

Meer informatie via  moniquefooij@gmail.com of mobiel: 06-24244215 .

[Dit artikel is verschenen in De Stempel van 3 november 2021]