De Landelinuskerk gaat weer open: 30 personen per keer

Ingezonden door Cynthia Streep

De kerk gaat weer open (voor max 30 personen per keer)
De H. Landelinuskerk in Empel (Proosdijstraat 14) gaat vanaf 1 juni 2020 weer open. Volgens de richtlijnen van het RIVM en de Rooms-Katholieke Kerk Nederland mogen er vanaf 1 juni a.s. weer bijeenkomsten van maximaal 30 gelovigen plaatsvinden. Naar verwachting zullen vanaf juli weer kerkdiensten van maximaal 100 personen gehouden kunnen worden.

- promotie -

Alle kerkdiensten moeten voldoen aan strenge voorzorgs- en hygiëne-maatregelen om te voorkomen dat het coronavirus zich verspreidt. Zie https://www.rkkerk.nl/protocol-voor-publieke-vieringen-in-de-r-k-kerk-vanaf-1-juni-uitreiking-heilige-communie-vanaf-14-juni/

Belangrijkste maatregelen: vooraf inschrijven voor een H. Mis

Bij elke viering in juni mogen maximaal 30 personen (zonder verkoudheidsklachten) aanwezig zijn. Wij vragen u zich vooraf aan te melden voor elke viering zodat we weten dat er maximaal 30 personen komen. In de openstaande middendeur van de H. Landelinuskerk hangen inschrijflijsten voor alle vieringen in juni 2020. Hier kunt u uw naam opschrijven bij de H. Mis(sen) die u bij wilt wonen. Hier geldt: lijst vol = maximum aantal mensen bereikt. Wij vragen uw begrip hiervoor.

Vier H. Missen per week in juni

Om er voor te zorgen dat iedereen de mogelijkheid heeft om een H. Mis bij te wonen, zal pastor Piet de Jong vier H. Missen per week verzorgen. Vanaf 14 juni zal ook communie worden uitgereikt. De vier vieringen (onder voorbehoud van succesvolle evaluatie) zijn wekelijks op:

Zaterdagavond    19.00 uur

Zondagochtend   09.30 uur

Dinsdagavond     19.00 uur

Donderdagavond 19.00 uur

Hierdoor zullen max. 4 * 30 personen = 120 personen per week naar de kerk kunnen komen.

Op maandag 1 juni is het 2e Pinksterdag en is er een viering om 17.00 uur in de kerk. Dit tijdstip/deze dag is 1-malig.

Wij hopen u weer te zien in goede gezondheid bij een van deze vieringen. Wij zullen medio juni berichten of deze planning het gewenste effect heeft en hoe de definitieve planning voor de 2e helft van juni en de maand juli eruit gaat zien.

Vragen?

Heeft u nog vragen, dan kunt u die stellen via landelinus@mariajohannes.nl