Kom naar de Dag van het Kanaalpark op 16 september

Ga op safari in het Kanaalpark op zondag 16 september

Op zondag 16 september wordt de 4e editie van de Dag van het Kanaalpark gehouden. Het thema is dit jaar “ safari”. Voor de kinderen is er een spannende ontdekspeurtocht. Er zijn diverse excursies door het Kanaalpark, er kan geproefd worden, er is een informatiemarkt en live muziek. Kortom, een compleet dagje uit.
De dag wordt gehouden op en rond Stadsboerderij Eyghentijds, Lunerkampweg 5 5245 NB Rosmalen en duurt van 11.00-17.00u.
De toegang is gratis. Zorg dat u erbij bent!

- promotie -

Beleef!
Een aantal jaren geleden ontstond het Kanaalpark, naast het nieuwe Maximakanaal, tussen Rosmalen en Empel. Een nieuw natuurgebied waar Rode Geus runderen en Konikpaarden grazen. Bijzonder is de beek, die de Aa verbindt met de Maas. Nu de natuur hier al een aantal jaren haar gang mag gaan, worden steeds meer bijzondere vogels, planten en insecten gezien. Laat u tijdens de Dag van het Kanaalpark verwonderen over dit mooie, bijzondere stukje natuur, zo dicht bij de stad!

Proef!
Bij Stadsboerderij Eyghentijds met terras zijn het hele jaar door eerlijke, biologische en duurzame producten te verkrijgen. Naast de verkoop van vlees, groenten en honing, kunt u tijdens de open dag (h)eerlijke broodjes hamburger, BBQ-worst of een vegetarisch hapje proeven. Door de werkwijze van de stadsboerderij is voedsel traceerbaar, smakelijk en bovenal stimuleert u de ontwikkeling van de omgeving.

Wildernisvlees
De Rode Geuzen begrazen het Kanaalpark en zorgen dat het niet dichtgroeit. En daar profiteren weer vele vogels, insecten en planten van. Maar wanneer de kudde elk jaar uitgebreid wordt met kalfjes, maar het gebied niet groeit, moeten er op den duur dieren weg. Zo blijft er voor de achterblijvers voldoende voedsel over in de winterperiode. Ook dit jaar worden weer dieren geslacht uit de Rode Geus kudde. Wilt u genieten van een eerlijk stukje vlees en zo helpen de natuur zich te ontwikkelen? Op de Dag van het Kanaalpark kunt u vleespakketten kopen.

Vier mee!
De start van het 45-jarig jubileum van IVN/VNW ‘s-Hertogenbosch e.o. wordt gevierd met de ingebruikname van 25 m nestgelegenheid voor de huiszwaluwen die bij de stallen zijn aangebracht. Tevens presenteert het IVN zich met diverse werkgroepen, natuurexcursies en is de nieuwe foto-expositie van de Werkgroep Natuurfotografie te zien.

Safari!

We gaan het Kanaalpark en op de Stadsboerderij ontdekken tijdens een aantal safari’s:

  • Bij een spannende speurtocht ontdek je van alles over de boerderij en het buitenleven.
  • Eyghentijdse ondernemers zetten hun deuren open en verrassen je met creatieve activiteiten voor jong en oud.
  • Ga met een natuurgids mee het Kanaalpark in.
  • In het Kanaalpark ga je ontdekken welke diertjes er allemaal onder water leven.
  • Ook uw hond is welkom. Er zijn workshops “fijn aan de lijn”, een hondenfotograaf en een hondenquiz waarbij u een leuke prijs kunt winnen. NB: honden moeten wel aangelijnd zijn en de baas is verantwoordelijk voor het gedrag van de hond.

 

En dat is nog maar een greep uit alle activiteiten. Er is genoeg te beleven en voor ieder wat wils.

Het volledige programma en locatie vindt u op: https://www.stadsboerderijeyghentijds.nl/dag-van-het-kanaalpark
En volg het Kanaalpark op Twitter, Facebook en Instagram

[foto met dank aan de organisatie]