Kampioenen tennisvereniging Asmunt

DooDoor Cor Schrauwen, voorzitter T.V. Asmunt

28 mei 2022 werd een historische dag voor tennisvereniging Asmunt. Na een zenuwslopende dag werden de laatste benodigde punten binnengehaald door ons eerste herenteam en is daarmee promotie afgedwongen. De topklasse is bereikt: het hoogste amateurniveau op zaterdag.

- promotie -

Dit team bestaat uit Luc Snellen, Stefan Wagemakers, Kjell Bröcking en Jeroen Dusseldorp. Dit is een team met een verhaal, een mooi verhaal. De meeste teamleden zijn geboren en getogen in Empel. Jeroen en Stefan zijn uitgevlogen naar Den Bosch en inmiddels is Luc weer terug op zijn oude nest. Ze spelen nu al meer dan 10 jaar samen in een competitieteam, ze kennen elkaar door en door, ze weten wat ze aan elkaar hebben en kunnen op elkaar vertrouwen.

Deze spelers hebben de gehele jeugdselectie-opleiding van Asmunt doorlopen. Een opleiding waar veel tijd en energie in wordt gestoken. De nestor van het gezelschap, Kjell, heeft ze van jongs af aan training gegeven. Inmiddels is dit stokje overgedragen aan de nieuwe tennisschooleigenaar Stefan. Asmunt is hier enorm trots op!

Met de balans in dit team is het dik in orde. Iedere speler beschikt over zijn eigen kwaliteiten om wedstrijden te winnen. Van powertennis tot het verfijnde gevoel. Van relaxed op de tennisbaan tot gezonde wedstrijdspanning. Van de rust zelve tot aan op je strepen staan in verhitte discussies. Van vechtersmentaliteit tot wegwerpgebaren op tennisbaan. Maar aan het einde van de rit altijd met de juiste intenties.

Naast dat ze dit jaar de beste waren in hun klasse, zagen ze er met hun nieuwe outfit ook tiptop uit. Dit jaar waren er 3 sponsoren die hiervoor zorg hebben gedragen: Dakdekken.nl, Tennis Every Day en De Haas Optiek. Deze laatste is al meer dan 10 jaar verbonden als sponsor aan ons eerste herenteam.

Asmunt wenst deze mannen succes met de voorbereidingen voor het nieuwe seizoen in de Topklasse en hoopt dat dit een mooi voorbeeld is voor alle jeugdleden van Asmunt om ook dit pad te kunnen gaan bewandelen.

Uiteraard feliciteert Asmunt ook alle jeugdteams en volwassenen teams die met hard werken en tomeloze inzet kampioen zijn geworden. Op 25 juni zullen tijdens de finaledag van de clubkampioenschappen, alle volwassenen teams die kampioen zijn geworden, gehuldigd worden onder het genot van een barbecue en een drankje.

[Deze bijdrage is verschenen in de Stempel van 15 juni 2022]