Jonge Empelse ondernemer succesvol

Jonge Empelse ondernemer succesvol met videotechnologie in de sportschool.

DEN BOSCH – De jonge Empelse ondernemer Mitchell Warmerdam (23) innoveert de fitness industrie met videotechnologie. Gymeyes is de eerste applicatie waarmee sporters eenvoudig hun training filmen door middel van actiecamera’s in de sportschool. De start-up haalde vorig jaar €100.000 op en lanceert de komende weken in 30 verschillende sportscholen.

- promotie -

“Wij installeren actiecamera’s in sportscholen waar sporters via de Gymeyes app hun oefeningen mee kunnen filmen en analyseren. Het idee is ontstaan vanuit mijn eigen behoefte.” vertelt Mitchell Warmerdam, oprichter van Gymeyes. “Ik stond regelmatig in de sportschool maar wist dat ik veel oefeningen verkeerd uitvoerde. Door te praten met topsporters kwam ik er achter dat video analyse de beste oplossing is.”

In de sportschool tijdens de lunch

Warmerdam bouwde een app terwijl hij nog werkte voor Booking.com en testte zijn product in meerdere sportscholen. “Iedere lunchpauze haastte ik mij op de fiets naar de sportschool om mijn app te testen. Terwijl mijn collega’s aan het lunchen waren, stond ik in de gym. Als de pauze om was, zat ik weer netjes achter mijn computer op kantoor.”

Vorig jaar besloot Warmerdam zijn baan op te zeggen en het ondernemersavontuur aan te gaan, “dat is de beste beslissing die ik ooit heb genomen!”

Behoefte

Nog nooit is de behoefte zo groot geweest om te gaan sporten. Door zowel maatschappelijke- als sociale druk, is Nederland massaal aan het fitnessen geslagen. De vraag naar goede begeleiding stijgt. In de topsport wordt al jaren gebruik gemaakt van dure video technologie om progressie te boeken. Maar voor de ‘gewone’ sporter, die stappen wil maken is dit onbereikbaar.

Gymeyes biedt een gratis app waarmee iedereen in een aangesloten sportschool zijn training kan verbeteren door video-analyse. De gebruiker kan in de app om feedback vragen. De trainer in de sportschool ontvangt dan automatisch de video en kan direct reageren met tips.

Lanceren in 30 sportscholen

Het is voor premium sportscholen aan de orde van de dag om leden te motiveren en zich te onderscheiden van de low-budget sportscholen. De Gymeyes app activeert leden om beter bewust te worden van techniek en uitvoering. Daarnaast biedt het de sportschool een betaalbare manier om zich te onderscheiden van de concurrentie.

“Deze app is een toegevoegde waarde voor iedereen die resultaat wil behalen en voor iedereen die wil stoppen met bewegen en beginnen met trainen”, vertelt Gijs Craenmehr, eigenaar van de Amsterdamse sportschool Rockstar Lifestyle. In totaal zijn 30 sportscholen aangesloten voor de lancering. Hier worden de komende weken actiecamera’s geïnstalleerd, waar leden met de app gebruik van kunnen maken.

Mitchell Warmerdam: “We beginnen in Amsterdam en rollen van daaruit het concept verder uit over de Randstad en de rest van Nederland. En zo keren we uiteindelijk weer terug naar het mooie Brabant!”