Intuïtief Schilderen

  Mensen die te horen krijgen dat ze kanker hebben ontdekken vaak onverwachts een behoefte voor het creatieve en kunstzinnige.

  - promotie -

  Het komt vaak voort uit een intuïtief gevoel. Kunstzinnig, scheppend, bezig zijn, is een fijne manier om te ontspannen en een andere kant van je zelf te leren kennen. Het is een plezierige, ontdekkende en uitdagende zoektocht in je eigen kunstzinnige proces. Wat ook belangrijk is: het spreekt de gezonde kern van de mens aan. Hiermee kan actief aan de eigen gezondheid gewerkt worden.
  Bij deze schilderochtenden zijn ook naasten en nabestaanden hartelijk welkom om deel te nemen.

  In het Vicki Brown huis kunt u in een groep onder deskundige begeleiding samen met anderen daarmee aan de slag. We schilderen voornamelijk met de nat-in-natschildertechniek waarbij je met waterverf op papier, dat van tevoren vochtig is gemaakt, schildert. Bij het nat-in-natschilderen gaat het voornamelijk om het proces en om je eigen ervaring. We schilderen liever uit intuïtie dan naar een bedachte voorstelling waarbij de creatieve en scheppende kwaliteit naar boven kan komen. Naast deze techniek wisselen we af en toe af met andere technieken zoals pastel of kleurtekenen.
  Je hoeft geen verstand van kunst te hebben en is er ook geen ervaring in het kunstzinnig werken genoodzaakt.
  Tijdens de les wordt er vooral gewerkt, ervoor en erna is er voor wie wil de mogelijkheid om met elkaar koffie en thee te drinken en te kletsen.
  Om te ervaren wat het schilderen voor u kan betekenen, kunt u altijd een proefles volgen. De les is eenmaal per 14 dagen op dinsdag van 10.00 tot 12.00 uur. Voor meer informatie kunt u mailen naar info@vbrownhuis.nl of bellen met 073-6148550.