Het Nieuwe Huis: Spliksplinternieuwe goederenservice voor Empel

Door Marja van Kampen-Molenaar; ook verschenen in De Stempel van 28 april 2021

Hoewel Autosloperij Engelbert al jaren weg is uit de Kasteeldreef, wordt deze straat in de loop der tijd booming voor mooie bedrijven, zoals o.a. Jasper Vos Scooters, CuHaBo Catering, Klusbedrijf H.C. en sinds kort “Het Nieuwe Huis Goederen Service Empel”. De laatste is helemaal van deze tijd en naar eigen zeggen de eerste in ons land.

- promotie -

De Stempel spreekt initiatiefnemer en eigenaar Jan van Oirschot. Die is duidelijk niet van gisteren, dreef jarenlang een computerzaak in De Maaspoort en deed veel werkervaring op in het buitenland. Hij wil als op- en afhaalpunt van pakketten voor Empel, Rosmalen en Den Bosch fungeren als schakel tussen koeriers en grote webshops. Mensen uit de buurt kunnen hun pakketten hier afhalen, zodat ze niet thuis hoeven te blijven. Webshops kunnen de pakketten ook via Het Nieuwe Huis in deze buurt laten bezorgen.

Hoe kom je op zo’n idee?

Jan vertelt dat zijn plan vorm kreeg in de coronaperiode. De wachtrijen bij een ophaalpunt ervoer hij als ergerlijk en rommelig. Ook was het dikwijls zo druk dat je buiten moest wachten en soms stonden er stapels dozen waarmee je zo weg zou kunnen lopen. Dat kan beter en dus nam hij contact op met diverse pakketdiensten en grote webshops en legde zijn plan uit. Intussen huurde hij aan de Kasteeldreef een grote magazijnruimte met afhaalloket voor pakketten tot 30 kg.  Diensten als UPS, DPD, DHL, Homerr, GLS, Vinted, Amazon, Bol.com zijn al met hem in zee gegaan en er zullen er zeker meer volgen.

Veiligheid en duurzaamheid

Zo gaat de CO2 uitstoot drastisch omlaag door minder busjesbewegingen en dat bevordert de verkeersveiligheid. Het Nieuwe Huis is ook een HomerrPunt voor pakketjes in de buurt. En ‘Vinted’, verkoop van tweedehandskleding, maakt van zijn diensten gebruik. Over duurzaamheid gesproken.

Te veel Max Verstappens . . .

Logistiek begint Het Nieuwe Huis te lopen, maar het moet van 3000 pakketjes naar 10.000 pakketjes per maand groeien. Ruimte en parkeergelegenheid genoeg en de vooruitzichten zijn veelbelovend. Erg storend vindt hij wel “die “Max Verstappens” die voorbij racen en het ontbreken van een fiets- en/of voetpad aan de Kasteeldreef. ”Levensgevaarlijk toch”, verzucht hij.  Tijdens ons gesprek worden er wanden door Multiwand Empel geplaatst en zal ook buurman Klusbedrijf H.C. helpen Het Nieuwe Huis te verfraaien. ’t Is nu nog een bouwplaats, maar na de officiële opening medio mei/juni perfect. Jan, heel veel succes met Het Nieuwe Huis Goederen Service Empel, wij geloven erin.

Info: www.hetnieuwehuis.nl en via app 06-83.55.31.81