24 oktober: herdenkingsavond Bevrijding van Empel

Een bijdrage van het Oranjecomité Empel

De gemeente ‘s-Hertogenbosch organiseert in oktober een feestweek in het kader van de herdenking van 75 jaar bevrijding. Donderdag 24 oktober zal het bevrijdingsvuur in Empel haar licht doen schijnen.

- promotie -

De voorbereidingen voor de feestelijke herdenking in Empel zijn in volle gang. Een aantal inwoners van Empel zal gevraagd worden om hun ervaringen ten tijde van de bevrijding te delen. Studenten van het Van Maerlant maken hier prachtige filmpjes van die op 24 oktober te bekijken zijn. Het Van Maerlant legt ook alle activiteiten van deze dag vast en maakt hier een televisie-uitzending van.

Programma

Op donderdag 24 oktober is er vanaf 19.00u de mogelijkheid de persoonlijke verhalen over de bevrijding te zien en te beluisteren op het Kerkplein en in de H. Landelinus kerk. De herdenking start rond 19.30u met de aankomst van het bevrijdingsvuur. Aansluitend neemt Vincent van Os ons in woord en beeld mee in de aanpak van de Bevrijding van Empel. Hij vertelt van alles over het Empel van voor de bezetting, het verloop van de strijd eind oktober 1944, waarom Empel pas veel later werd ‘bevrijd’ dan de rest van de gemeente en wat de inwoners hebben moeten verduren. Stageband Next van Exempel zal de avond muzikaal omlijsten én er is ook een gastoptreden van een zangeres uit Wales. Tegen 21.00u zal het programma worden afgesloten.

Wees allen welkom op deze avond die in het teken staat van het vieren van 75 jaar Bevrijding met boeiende verhalen van ooggetuigen, muziek en een inspirerende lezing over moed, geluk en lijden tijdens een oorlog. Mocht je nog meer informatie willen of mocht je vragen hebben, neem gerust contact op met het Oranjecomité van Empel. Wij zijn bereikbaar via oranjecomité.empel@gmail.com.

Kijk ook op:

https://www.denbosch.nl/nl/75-jaar-bevrijding

https://www.facebook.com/events/527501084475337/