Kom samen herdenken met allerzielen

Op vrijdag 2 november wordt op de Parochiebegraafplaats in Empel voor de vierde keer op rij een herdenkingsavond gehouden. In het kader van Allerzielen worden onze overleden dierbaren die avond op een bijzondere manier herdacht. Na een eucharistieviering wordt in een stille processie vanaf het kerkplein naar de sfeervol verlichte begraafplaats gelopen alwaar de herdenkingsavond plaatsvindt. Iedereen is van harte uitgenodigd om deze speciale herdenkingsavond bij te wonen!

Met live muziek en zang, een gedicht, lichtjes en een herinneringsboom wordt op gepaste wijze stilgestaan bij alle dierbare overledenen. Daarna is er voor eenieder de mogelijkheid om een lichtje te plaatsen op het graf of bij de herdenkingsplek van hun overleden dierbare. Kaarsen zijn te koop voor €5,-. De opbrengst van de verkoop van deze kaarsen wordt gebruikt om dit evenement ook in de toekomst weer te kunnen blijven organiseren. Na afloop van de ceremonie wordt er gratis koffie, thee en warme chocolademelk geschonken.

- promotie -

De eucharistieviering en start van de processie
Om 19.00 uur start de eucharistieviering in de Heilige Landelinuskerk. Tijdens deze Allerzielen viering is er speciaal aandacht voor de overledenen waarvan het afgelopen jaar in de Heilige Landelinuskerk afscheid is genomen. Het koor uit Empel verzorgt de muzikale omlijsting tijdens de dienst.

Diegene die niet aanwezig kunnen of willen zijn bij de herdenkingsdienst in de kerk kunnen om 19.50 uur aansluiten op het kerkplein. Vanaf hier wordt in een stille processie naar de sfeervol verlichte begraafplaats gelopen, alwaar de herdenkingsavond plaatsvindt.

Hang een blad in de herinneringsboom
In een speciale herinneringsboom kunnen boodschappen en foto’s gehangen worden door alle nabestaanden die iemand willen herdenken. U kunt hiervoor zelf een foto meenemen of ter plaatse een blad inkleuren of beschrijven en in de herinneringsboom hangen.In de Stempel van september staat op pagina 13 een blad voorgetekend dat u hiervoor kunt gebruiken.

Een avond van troost
De herdenkingsavond wordt mogelijk gemaakt door diverse lokale organisaties en met behulp van vele vrijwilligers. “We hopen dat het gevoel van verbondenheid mensen op deze avond troost zal bieden,” aldus de organisatie. De avond wordt georganiseerd door de geloofsgemeenschap van de Heilige Landelinus en Paulien Graves Uitvaartbegeleiding.