Door Lieke Savelkouls

Op 30 september en 1 oktober 2022 heeft Vers Vleesboerderij Savelkouls uit Empel deelgenomen aan de Slavakto vakwedstrijd. Maar liefst elf van de ingezonden producten zijn daarbij met goud bekroond en drie producten daarvan zelfs met goud met ster: het hoogst haalbare in deze wedstrijd. De produkten die met goud werden bekroond, werden tentoongesteld op de Slavakto beurs op dinsdag 4 oktober en woensdag 5 oktober 2022.

- promotie -

Het team van Vers Vleesboerderij Savelkouls maakt sinds januari 2019 zelf vleeswaren, gerookte én gekookte worsten in de eigen worstmakerij en slagerij. In de vernieuwde keuken worden salades, soepen en kant-en-klaarmaaltijden zelf gemaakt. Dat gebeurt met veel passie en er wordt alles aan gedaan om de producten zo kwalitatief en lekker mogelijk te maken.

De medewerkers van Vers Vleesboerderij Savelkouls wilden graag weten of ze met deze producten op de goede weg zijn en dus heeft het team een aantal producten ingestuurd voor de Slavakto vakwedstrijd. Met elf keer goud als resultaat! De ambachtelijke zult, bouillonsalade, boeren kipsalade, Empelse hamsalade, tortilla pulled pork, gerookte boeren rauwe ham, grillworst en het Zeeuws spek behaalden allemaal goud. De erwtensoep, Argentijnse rundvleessoep en Empelse metworst werden zelfs bekroond met goud met ster.

“Wij zijn altijd bezig om ons assortiment te verbeteren en te vernieuwen. Daarom maken we meer en meer producten vers in onze eigen slagerij, worstmakerij en keuken. Van onze klanten krijgen we heel positieve reacties. Dat is natuurlijk het belangrijkst. Nu er ook elf van onze producten bekroond zijn met goud, is dat echt een kroon op ons werk, waar we enorm trots op zijn!”, aldus Lieke Savelkouls. Inmiddels is dit mooie resultaat in de maand oktober volop gevierd bij Vers Vleesboerderij Savelkouls met vier gouden weken en aantrekkelijke acties voor de klanten.

[Deze bijdrage is verschenen in de Stempel van 2 november 2022]