Geen Prinsengroep in ’t Slotgat in 2017

Uitgerekend in ons jubileumjaar hebben we met pijn in ons hart moeten besluiten geen Prinsengroep samen te stellen. Dit jaar dus geen Prins of Prinses in ’t Slotgat.

- promotie -

 

Afgelopen jaren hebben we te maken gehad met een teruglopend aantal aanmeldingen van kinderen die aan de Prinsengroep willen deelnemen. Een eerste stap 2 jaar geleden om de groep zo groot mogelijk te houden was het benaderen van kinderen uit groep 7. Dit vanwege de verminderde animo van kinderen uit het laatste jaar van de basisschool. Vorig jaar lukte het om een nagenoeg complete Prinsengroep samen te stellen uit zowel groep 7 als 8. Dit jaar is het aantal aanmeldingen zo laag dat we nog geen halve groep kunnen samen stellen.

We hopen dat dit niet het definitieve einde van de Prinsengroep in Empel is. Dat het carnaval in Empel leeft, dat we daar ieder jaar met zijn allen een mooi feest van maken. Dat kinderen hier in ’t Slotgat hun eerste, mooie en blijvende carnavalservaringen op kunnen doen. Laat dit jaar een signaal zijn naar kinderen, ouders en de scholen, dat we met zijn allen ons steentje bij moeten dragen om dit alles in stand te houden.

Het betekent zeker niet dat we voor komend jaar onze activiteiten gaan schrappen. De Kerstmarkt, Driekoningen, ons jubileumfeest, de scholenoptocht, het Greisepieterbal, de zaterdagmiddagshow, de grote optocht, de kinderdisco en de Geisepieterverbranding gaan gewoon door zoals gepland. Wel schrappen we uiteraard de Prins(es)verkiezing op 6 november. Het kan betekenen dat sommige activiteiten een iets andere invulling krijgen. Wij blijven ons in ieder geval onverminderd inzetten om het carnaval in ’t Slotgat, met name voor de kinderen en de ouderen, tot een mooi feest te maken.

Stichting Carnaval t Slotgat