Fysio Receveur al 15 jaar in Empel

Door Marja van Kampen-Molenaar

In huisartsenpraktijk Het Schild in de Pastoor Verhoevenstraat heeft Michelle Receveur al 15 jaar haar praktijk voor (bekken)fysiotherapie en De Stempel vindt dat reden tot een feestelijk interview. Er gaan dagen voorbij dat we niet stilstaan bij het onderste deel van onze wervelkolom, maar áls we narigheid rondom ons bekken krijgen, willen we graag én goed geholpen worden.

- promotie -

Ja, doe maar wat lekkers bij de thee!

Fysiotherapeute Michelle is een vriendelijke eind 30’er, opgegroeid in een van ‘De Morgens’. Ze volgde de middelbare school aan ’t Sint-Jans om daarna fysiotherapie in Utrecht te studeren. Nu woont ze met haar man in De Maaspoort – tegen Empel aan – en gaat hun zoontje naar basisschool Caleidoscoop. Op 1 december 2006 startte ze haar eigen praktijk in Het Schild en 10 jaar later zelfs een 2e locatie in Gezondheidscentrum de Groote Wielen. Op beide locaties werkt ze als bekkenfysiotherapeute. Gelukkig dat haar medewerker Carsten Kirch – naast de reguliere fysiotherapie – ook gespecialiseerd is in bekkenpijn voor zwangere of net bevallen vrouwen,want de wachtlijst bij haar is pittig te noemen. Chapeau Michelle, 15 jaar, een kristallen jubileum!

Ja, doe maar wat lekkers bij de thee!  

Michelle, vertel ons ‘ns wat over het bekken

Ons wordt direct een vrouwenbekken op ware grootte getoond, dat uit 2 darmbeenderen bestaat, met ‘t heiligbeen en onder het staartbeentje ‘t stuitje. Het mannenbekken ziet er wat anders uit: hoger. De klachten ontstaan meestal door de spieren in en rondom het bekken. Therapie is dan nodig om kracht en soepelheid terug te krijgen in het bekkengebied en natuurlijk ook om pijn te verminderen. Vergeten we bijna nog wat organen, zoals de blaas, baarmoeder, rectum, voortplantingsorganen e.d., die kunnen veel narigheid veroorzaken. Ze vertelt nog veel en veel meer, maar dat is allemaal op haar website te vinden. Michelle heeft nog een specialisatie, nl. NIMOC, zodat ze met een uitwendige behandeling praktisch pijnloos een stuitje uitwendig weer kan rechtzetten. En weet je, De Stempel zit gelijk niet meer zo lekker op de harde praktijkstoel. Het zál toch niet….? 

Een soort Goedele Liekens?

Hé, horen we nu dat seks kan lijden onder bekkenbodemklachten? Jullie lezen het goed en gelukkig heeft Michelle ook een aantekening seksuologie. Die specialisatie heeft zeker raakvlakken met een bekkenbodem. Als de bekkenbodem namelijk niet goed functioneert, kun je, buiten bijv. urine verliezen of juist niét goed plassen, ook problemen en pijn bij het vrijen krijgen. Ook deze problemen kunnen hier besproken worden en wellicht verholpen. En neen, ze is géén soort Goedele Liekens!

Wat kan er véél bij fysiotherapie. Veel meer dan van een pijnlijke schouder verlost worden. We hingen aan de lippen van Michelle, want die weet er zóveel van. Over 10 jaar zijn we er weer, om je 25-jarig jubileum te vieren, afgesproken? Voor meer informatie: www.fysio-praktijk.nl .

[Dit artikel is verschenen in De Stempel van 22 december 2021]