Floris Ontzorgt rond de ouderlijke woning

Een bijdrage van Floris Makelaars

In elke familie komt ooit de dag dat het ouderlijk huis wordt verlaten, doordat een ouder overlijdt of naar een zorginstelling verhuist. Voor alle betrokkenen is dat een drukke en vaak ook emotionele periode. Opeens moet er in korte tijd veel worden geregeld. Van achterstallige administratie tot leegruimen van het huis en juridische zaken. Een makelaar die het huis verkoopt is dan echt niet de enige zorg. Henk van Vliet en Geraldine de Koning van Floris Makelaars hebben dit al vaak meegemaakt. Zij willen families daarom meer ondersteuning bieden en zijn gestart met Floris Ontzorgt.

- promotie -

Geraldine de Koning is een van de gezichten van Floris Ontzorgt: “Bij Floris Makelaars vinden we het waardevol dat we mensen mogen vergezellen in hun zoektocht naar een passende nieuwe woning. Daarom begeleiden we dit proces met aandacht en zorgvuldigheid, want dat past bij ons. Dat krijgen we terug, want de afgelopen jaren hebben onze klanten nadrukkelijk hun waardering uitgesproken over de persoonlijke aandacht die we geven.”

Henk van Vliet vult aan: “We kregen steeds vaker de vraag of we meer begeleiding zouden kunnen bieden rond de overdracht van de ouderlijke woning. Mensen hebben daar in die fase van het leven echt behoefte aan. Denk bijvoorbeeld aan extra administratieve ondersteuning en hulp bij juridische vragen. Maar ook praktische vragen, zoals iemand die kan zorgen dat de tuin of de woning op orde wordt gebracht of hulp rond de verhuizing. Ook merkten we dat er behoefte is aan begeleiding op het emotionele vlak. Mensen gaan in zo’n periode toch ook een rouwproces door.”

Floris Ontzorgt is een nieuwe activiteit van Floris Makelaars. Floris Ontzorgt, heeft een mooi netwerk van betrokken en ervaren partners, heeft een opleiding Nabestaandenzorg gevolgd bij Terra, zorg in rouw en is aangesloten bij het Landelijk Platform Nabestaandenzorg. Ga voor meer informatie naar florisontzorgt.nl.

[Deze bijdrage is verschenen in De Stempel van 22 december 2021]