Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Informatieavond Alcohol- en Drugsgebruik

25 maart 2020 19.15 tot 21.00

Hoe help ik mijn geliefden, familie, vrienden of buren?

[update redactie Empelsnieuws 14 maart 2020: Kijk op https://www.farent.nl/nieuws/ over het wel of niet doorgaan van deze avond]

Op woensdagavond 25 maart is er weer een ‘Thuis in…’ voor inwoners van Empel en Maaspoort. Deze keer gaat de avond over overmatig gebruik van alcohol en drugs en wat je kan doen voor mensen om je heen die moeite hebben met het matig of niet gebruiken van deze middelen.

We hopen het natuurlijk niet, maar de kans dat u in uw omgeving iemand  (een partner, kind, buurman/vrouw, familielid of vriend(in)) kent die problemen heeft met alcohol of drugs is best groot. In 2018 dronk ruim 8% van de 18+’ers overmatig, met name mensen onder de 30 jaar.

Dit betekent dat in Nederland ongeveer 1 miljoen mensen regelmatig teveel drinkt.

Soms is dit best moeilijk om aan te zien, laat staan te bespreken. Je gunt mensen hun gezondheid, maar hoe maak je dit bespreekbaar? En wat voor hulp is er eigenlijk voorhanden?

Op deze avond zijn er sprekers die ervaring hebben met overmatig alcohol- en drugsgebruik. Zij het als ervaringsdeskundige of als professional. Stichting Ismes en Novadic Kentron komen hier graag over vertellen. Daarnaast zal ook de GGD het e.e.a. uiteenzetten over dit onderwerp.

U krijgt die avond de kans vragen te stellen, nadat zij eerst informatie hebben gegeven over de beschikbare hulpverlening. Dat kan in de vorm van lotgenotencontact zijn, maar ook individuele hulp. Zij geven ook bruikbare tips en handvatten voor uzelf.

Vanaf 19:15u kunt u bij de Schans binnenlopen bij deze ‘Thuis in overmatig alcohol- en drugsgebruik’ van Buurtteam Maaspoort/Empel. De avond eindigt rond 21:00u. Toegang is gratis; wij zorgen voor koffie en thee.

Het is voor ons fijn als u zich wel even aanmeldt. Dat kan via michellensen@farent.nl of 06-54784859.

Gegevens

Datum:
25 maart 2020
Tijd:
19.15 tot 21.00
Evenement Categorieën:
,
Evenement Tags:
,

Locatie

SCC De Schans
Troelstradreef 160
's-Hertogenbosch, Nederland