Esther: Recept Pompoensoep

Door Esther de Vries, Personal Voedingscoach

Buiten is het volop herfst. De wereld om ons heen koelt af en net als de natuur keren wij als mens meer naar binnen rond deze tijd van het jaar. Ons bloed wordt dikker en stroomt langzamer. Belangrijke voedingsstoffen kunnen zo langer in ons lichaam blijven en daardoor kunnen we de energie (en ook de warmte) langer vasthouden. Het is daarom belangrijk om in de herfst en winter verwarmend voedsel te eten. Geen salades meer, maar een kom hete soep. Zo blijven we lekker warm deze herfst/winter.

- promotie -

Ingrediënten
– 1 flespompoen
– 400 gram zoete aardappel
– 1 winterwortel
– een flinke scheut olijfolie
– 2 teentjes knoflook
– 2 uien
– 2 theelepels tijm
– 1 theelepel kaneel
– 1 eetlepel honing
– 2 groente bouillonblokjes

Bereidingswijze
1. Schil de pompoen en snijd deze in kleine stukken. Verwijder de draden en pitten. Schil de zoete aardappel en de winterwortel en snijd deze eveneens in kleine stukken. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn.
2. Verhit olijfolie in een soeppan en fruit de ui en knoflook ongeveer 2 minuten. Schep er de pompoen, aardappel, winterwortel, kaneel, honing doorheen.
3. Voeg de bouillonblokjes en 1 liter water toe en breng het geheel aan de kook. Kook de soep in 15 minuten op laag vuur gaar.
4. Pureer de soep met een staafmixer. Breng vervolgens op smaak met zout en peper.

Kijk voor meer recepten en voedingstips op https://www.personalvoedingscoach.nl/

[Deze bijdrage is verschenen in de Stempel van 2 november 2022]