Empelse Wandel3daagse succesvol verlopen

Door Marcel Mol [foto’s met dank aan de organisatie]

Wat kunnen we terugkijken op weer een supergeslaagde editie van de Empelse Wandel3Daagse! Drie avonden (15-16-17 juni) liepen honderden kinderen en volwassenen met veel plezier weer mee.

- promotie -

Soms werd er met het zweet op het voorhoofd gelopen vanwege het warme weer, soms werd er gezongen. Wat fijn dat na 3 jaar afwezigheid dit evenement ook weer door kon gaan.

Dank

En dat kan alleen maar doordat de organisatie weer een beroep kon doen op vele geweldige vrijwilligers en sponsoren. Heel veel dank aan hen! Zonder hen kan er niets georganiseerd worden in ons mooie dorp; ontzettend waardevol.

Routes

De routes waren dit jaar wat anders dan andere jaren. Op de eerste dag hebben de mensen van de 5km een wat pittigere route gelopen; de Maaspoort stond op het programma! Daarom op de tweede dag een iets kortere route: heerlijk over het Mariannepad en via de dijk terug naar Emplina. De 10 km liep vanaf het Mariannepad een rondje Gewande.

Muziek!

De laatste dag troffen we het wederom met het weer en werden de lopers door de geweldige muzikanten van Exempel begeleid met muziek, op het laatste stuk van de route tot het eindpunt. En daar brak het feest los! Kortom: een geslaagde editie! Op naar volgend jaar!

[Deze bijdrage is verschenen in de Stempel van 2022]