Empels Kampioen Bandstoten 2022 bekend

Ingezonden door Ad Hertog

Onlangs werd door de Empelse Biljartvereniging D.P S. het traditionele Bandstoottoernooi  gehouden in S.C.C.  D’n As. Dit jaar was het de 17e editie en dit keer streden 24 deelnemers  voor de eervolle en sterk begeerde titel : Empels Kampioen Bandstoten 2022.

- promotie -

Door het ontbreken van Covid maatregelen hing er op alle speelavonden een ongedwongen sfeer en het aantal supporters was aanzienlijk groter en luiddruchtiger dan voorgaande jaren, zeker op de finale avond ,donderdagavond 17 november j.l.

Na de poule-wedstrijden, op 3 opeenvolgende donderdagavonden, volgde de knock-out fase : de winnaar ging door en de verliezer moest helaas zijn keu opbergen en zijn wonden likken.

Bij veel wedstrijden was de spanning groot en besliste soms een enkele carambole over winst met wellicht eeuwige roem, of verlies met wellicht een post-biljart depressie.

De einduitslag :

1. Kampioen Bandstoten 2022 : Frans Pels

2. Jan Brouwers

3. Stef Thomas

4. Johan van den Hanenberg.

Dank aan alle deelnemers. Dank aan Gerard van der Dussen, de uitbater van ’n As voor zijn gastvrijheid en de overheerlijke door hem gesponsorde koffie en dank aan Jac. Engel voor de aangeboden hoofdprijs : een kant en klare haas.

D.P.S.kijkt terug op een geslaagd toernooi en begint al met de voorbereidingen voor het toernooi in 2023!